Sveriges dödbok webb

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Eva Johansson
27 april 2024
Yeeess! Äntligen! Så glad jag är! Varför då? För att Sveriges dödbok finns på webben, så klart. Som jag har längtat... Den där reaktionen kanske verkar lite överdriven, men jag har faktiskt väntat länge på detta. Det är ganska många år sedan, 8-9 år ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

27
apr
Kursledarkurs Steg 1, Göteborg

Sveriges Släktforskarförbund


27
apr

27
apr
Öppet Hus med föredrag

Kristianstadsbygdens Släktforskarförening


27
apr

27
apr
Guidad vandring på Pålsjö kyrkogård i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


27
apr
Öppet hus: Att komma igång med sin släktforskning

Gästriklands Genealogiska Förening


29
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


29
apr
Säffle - Fotograf Forsgren

Värmlands Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Förbundet utnyttjar kunskaper och erfarenheter för att i olika projekt producera CD-skivor och andra hjälpmedel som underlättar och utvecklar släktforskningen. Projekten drivs ofta i samarbete med andra organisationer eller företag.

Urval av pågående och avslutade projekt:

Presentationsprogrammet. Förbundet har utarbetat ett Presentationsprogram - Sveriges kyrkböcker - som är ett programpaket som skapar ett sökprogram med liknande utseende som släktforskarförbundets tidigare CD-produkter. Med hjälp av presentationsprogrammet kan er förening skapa ett eget sökprogram till exempel för ert lokala kyrkoboksregister.

Namn åt de döda. Sveriges Släktforskarförbunds mest framgångsrika projekt genom tiderna, har varit ovärderligt i arbetet att komplettera Sveriges dödbok från och med utgåva 3. Projektet Namn åt de döda har sedan 2002 engagerat många släktforskare att leta upp miljontals namn och andra saknade uppgifter och bidragit till att skapa det ovärderliga redskap som Sveriges dödbok är idag.

Gravstensinventeringen. Ett projekt som inleddes redan i slutet på 1970-talet i syfte att bevara gravstenar för kommande generationer. Projektet har utmynnat i en sökbar databas som är öppen för alla att söka i och ladda upp inventerade gravstenar på.