Sveriges dödbok webb

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Eva Johansson
27 april 2024
Yeeess! Äntligen! Så glad jag är! Varför då? För att Sveriges dödbok finns på webben, så klart. Som jag har längtat... Den där reaktionen kanske verkar lite överdriven, men jag har faktiskt väntat länge på detta. Det är ganska många år sedan, 8-9 år ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

27
apr
Kursledarkurs Steg 1, Göteborg

Sveriges Släktforskarförbund


27
apr

27
apr
Öppet Hus med föredrag

Kristianstadsbygdens Släktforskarförening


27
apr

27
apr
Guidad vandring på Pålsjö kyrkogård i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


27
apr
Öppet hus: Att komma igång med sin släktforskning

Gästriklands Genealogiska Förening


29
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


29
apr
Säffle - Fotograf Forsgren

Värmlands Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Mässan är öppen:

Lördag 29 augusti: kl 9-17

Söndag 30 augusti: kl 9-15:30

Invigning:

Lördag 29 augusti: 09:30

Inträde: 60 kr/dag.

Programkatalog med
lottnr: 20 kr

Övrig info: www.sfd2015.se

I helgen är det dags för Släktforskardagarna, Sveriges största släktforskararrangemang som i år äger rum i Nyköping. Så klart du ska dit! - över 80 utställare och drygt 30 föreläsare är inbokade. Stämningen lär som vanligt vara på topp när tusentals släktforskare samlas och byter erfarenheter.

Släktforskardagarna 2015 i Nyköping hålls i Rosvalla där det finns 600 parkeringsplatser och busshållsplats för stadsbuss.

Mer om Släktforskardagarna

Släktforskardagarna arrangeras varje år någonstans i Sverige och besöks av omkring 5 000 historieintresserade, släkt- och hembygdsforskare. Under tre dagar möts besökare från bland annat hela Norden och från USA.

Arrangemanget vänder sig till alla intresserade och omfattar bland annat en mässa med 80-90 utställare med allt från lokala föreningar till större tjänsteföretag samt arkiv och bibliotek. Under dagarna hålls ett stort antal föredrag av hög kvalitet i tre olika föreläsningssalar.

Årets arrangörer

Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening (NOSFF) har drygt 600 medlemmar. Föreningen har lokal på Borgaregatan 15 i Nyköping där det finns möjlighet att släktforska. Föreningen anordnar också utflykter och föreläsningar. www.nosff.org

ArkivDigital erbjuder ca 49 miljoner bilder av digitaliserat historiskt källmaterial i färg via Internet med senast tillgängliga tekniska utrustning till släkt- och hembygdsforskare, föreningar, bibliotek och övriga intresserade. www.arkivdigital.se

Sveriges Släktforskarförbund anordnar en medlemskonferens och förbundsstämma i anslutning till Släktforskardagarna. Sveriges Släktforskarförbund har 174 medlemsföreningar med i sin tur omkring 75 000 medlemmar.

Förbundet kommer även att finnas på plats i sin monter nära mässhallens entré. Vi ses där!

 

shf 2015 affisch