Anbytarforum

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 juli 2018
Trots att det är semestertider och att släktforskning kanske inte är det som de flesta tänker på, så har det blivit några pass, när det varit som varmast ute och en stunds avkoppling inomhus känts som behövlig. Några lösningar på släktproblem har det...Läs mer ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

21
jul
Västerbergslagens Släktforskare

21
jul
Värmlands Släktforskarförening

21
jul
Värmlands Släktforskarförening

29
jul
Gotlands Släktforskarförening

04
aug
Västerbergslagens Släktforskare

06
aug
Västra Mälardalens Släktforskare

13
aug
Eksjöbygdens Släktforskarförening

19
aug
Värmlands Släktforskarförening

Rötterbokhandeln

sommarkampanj

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

halmstad2webb
Om fyra månader, så när som på en dag, slås dörrarna upp för Släktforskardagarna 2017. Årets värdförening är som bekant Hallands Släktforskarförening, och förberedelserna är i full gång.

- Det känns jättebra, vi har koll på läget. Det är finjusteringarna som kommer nu, säger föreningens ordförande Inger Gärdfors.

I förra veckan fick Sveriges Släktforskarförbunds styrelse och Rötterredaktionen en guidad visning i lokalerna. Halmstad Arena är nybyggd, fräsch och väl tilltagen - trots att runt 85 utställare är klara kommer det att bli lagom luftigt mellan montrarna.

Även om fokus ligger på sport händer det allt möjligt i arenan. En schackturnering har just gått av stapeln och planeraren Kent Johansson är entusiastisk över att just Släktforskardagarna kommer på besök.

- Det är sånt här vi gillar. Det ska alltid hända något i arenan oavsett vilket intresse du har, säger han.

Den 26 och 27 augusti kommer de rymliga hallarna att krylla av glada släktforskare. Föreläsningsprogrammet är också det späckat, och många av föreläsningarna anknyter till temat "Vägar till västerhavet".

- Femtio, sextio procent av föreläsningarna kommer att handla om det, säger Ulf Josefsson, vice ordförande i Hallands Släktforskarförening.

Släktforskardagarna 2017 arrangeras av den lokala föreningen i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och med Arkiv Digital som huvudsponsor. På hemsidan, sfd2017.se, hittar du nu massvis av information som hjälper dig att ladda upp för sensommarens höjdpunkt.

Framöver kommer du att kunna läsa mer om mässan, utställarna och föreläsningarna här på Rötter och i Släkthistoriskt Forum.

På bilden: Ulf Josefsson, Kent Johansson och Inger Gärdfors i en av hallarna.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button