Anbytarforum

Rötterbloggen

Gästbloggare
16 oktober 2018
Jag har i tidigare bloggar uppehållit mig kring den agnatiska (släktskap räknas endast genom pappan) släktdefinitionen och släktnamn i olika perspektiv. Dessa två brukar hänga ihop så att en i agnatiskt definierad släkt har personerna ofta samma släk...Läs mer ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

17
okt
Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening

17
okt
Sollentuna Släktforskare

17
okt
Blekinge Släktforskarförening

17
okt
Kristianstadsbygdens Släktforskarförening

17
okt
Föreningen Släkt och Bygd i Borlänge

17
okt
Lidköpingsbygdens Släktforskarförening

17
okt
Botvidsbygdens Släktforskarförening

17
okt
Götene Släktforskarförening

18
okt
Eskilstuna-Strängnäs Släktforskarförening

18
okt
Södertälje Släktforskarförening

Rötterbokhandeln

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

halmstad2webb
Om fyra månader, så när som på en dag, slås dörrarna upp för Släktforskardagarna 2017. Årets värdförening är som bekant Hallands Släktforskarförening, och förberedelserna är i full gång.

- Det känns jättebra, vi har koll på läget. Det är finjusteringarna som kommer nu, säger föreningens ordförande Inger Gärdfors.

I förra veckan fick Sveriges Släktforskarförbunds styrelse och Rötterredaktionen en guidad visning i lokalerna. Halmstad Arena är nybyggd, fräsch och väl tilltagen - trots att runt 85 utställare är klara kommer det att bli lagom luftigt mellan montrarna.

Även om fokus ligger på sport händer det allt möjligt i arenan. En schackturnering har just gått av stapeln och planeraren Kent Johansson är entusiastisk över att just Släktforskardagarna kommer på besök.

- Det är sånt här vi gillar. Det ska alltid hända något i arenan oavsett vilket intresse du har, säger han.

Den 26 och 27 augusti kommer de rymliga hallarna att krylla av glada släktforskare. Föreläsningsprogrammet är också det späckat, och många av föreläsningarna anknyter till temat "Vägar till västerhavet".

- Femtio, sextio procent av föreläsningarna kommer att handla om det, säger Ulf Josefsson, vice ordförande i Hallands Släktforskarförening.

Släktforskardagarna 2017 arrangeras av den lokala föreningen i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och med Arkiv Digital som huvudsponsor. På hemsidan, sfd2017.se, hittar du nu massvis av information som hjälper dig att ladda upp för sensommarens höjdpunkt.

Framöver kommer du att kunna läsa mer om mässan, utställarna och föreläsningarna här på Rötter och i Släkthistoriskt Forum.

På bilden: Ulf Josefsson, Kent Johansson och Inger Gärdfors i en av hallarna.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button