Anbytarforum

Rötterbloggen

Ted Rosvall
23 juli 2018
Det var onsdagen den 18 april 1906 klockan 05:12 på morgonen den slog till, den stora jordbävningen i San Francisco, som dödade upp emot 3000 människor och förstörde över 80% av staden. Förutom allt mänskligt lidande och all materiell förstörelse gic...Läs mer ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

29
jul
Gotlands Släktforskarförening

04
aug
Västerbergslagens Släktforskare

06
aug
Västra Mälardalens Släktforskare

13
aug
Eksjöbygdens Släktforskarförening

15
aug
Lidköpingsbygdens Släktforskarförening

19
aug
Värmlands Släktforskarförening

20
aug
Sällskapet Släktforskarne Fagersta

24
aug
Boden-Överluleå ForskarFörening

24
aug
Söderslätts Släkt- och Hembygdsforskarförening

Rötterbokhandeln

sommarkampanj

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

vadstardetwebGoda nyheter för dig som sitter hemma och våndas över kråkor i kyrkböcker och andra handskriftsutmaningar - den 17 mars släpper Sveriges Släktforskarförbund en ny handbok i ämnet!

Boken som har titeln "Vad står det?" får nummer 14 i förbundets serie. Den är skriven av de erfarna släktforskarna Ulf Berggren och Elisabeth Thorsell. Steg för steg guidar de dig igenom vanliga och ovanliga exempel och tar upp alla de utmaningar du kan stöta på när du ger dig i kast med gamla, handskrivna källtexter.

Du lär dig allt om den tyskgotiska handstilens alla egenheter och får tips som gör det möjligt att komma runt hindren. Även källtexter skrivna med latinsk handstil finns med, detta i syfte att underlätta för yngre släktforskare.

Till det som är nytt jämfört med tidigare handskriftsläsningsguider hör att exemplen är hämtade från hela landet och att boken är helt i färg.

Fredagen den 17 mars har alla som vill chansen att höra författarna presentera sin bok. Då är det nämligen boksläpp på Sveriges Släktforskarförbunds kansli på Anderstorpsvägen 16 i Huvudsta, Solna. Klockan 14-16 är tiden som gäller, med bokpresentationer klockan 14.30 och 15.30. Dryck, tilltugg och en spännande tävling utlovas.

Välkomna!

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button