Sveriges dödbok webb

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
25 april 2024
Häromdagen var jag på en träff, som hade den något kryptiska rubriken ”Oväntade genealogier? Släktforskning, identitet, minne och släktskap i Sverige”.  En del kanske känner igen namnet, och det är faktiskt så att det skrevs en nyhet om det här ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

27
apr
Kursledarkurs Steg 1, Göteborg

Sveriges Släktforskarförbund


27
apr

27
apr
Öppet Hus med föredrag

Kristianstadsbygdens Släktforskarförening


27
apr

27
apr
Guidad vandring på Pålsjö kyrkogård i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


27
apr
Öppet hus: Att komma igång med sin släktforskning

Gästriklands Genealogiska Förening


29
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


29
apr
Säffle - Fotograf Forsgren

Värmlands Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

irlandwebbGoda nyheter för dig med irländska anor! Över 2,5 miljoner uppgifter om födslar, vigslar och frånfällen finns nu tillgängliga i digital form på IrishGenealogy.ie. Sidan drivs av det irländska kulturarvsdepartementet och innehåller uppgifter som sträcker sig så långt tillbaka som 1864.

Många, dock inte alla, uppgifter är försedda med tillhörande pdf-filer vilket alltså i princip innebär att det går att bläddra i registren online.

På sajten finns information om såväl de irländska kyrkböckerna som om de så kallade medborgarregistren. De senare hanteras av den irländska folkbokföringsmyndigheten och det är de som just blivit sökbara för allmänheten.

Följande tidsperioder finns tillgängliga: Födslar mellan 1864 och 1915, vigslar mellan 1882 och 1940 och dödsfall mellan 1891 och 1965. Man arbetar sig bakåt i tiden och framöver kommer uppgifter om äktenskap ingångna så tidigt som 1845 att finnas på sajten, liksom dödsfall från 1864 och framåt.

Det fina i kråksången är att det är både pedagogiskt och gratis. Hos Family History Daily hittar du en guide till hur du söker.

På bilden: Rock of Cashel på Irland.