Vem ska bli årets Victor Örnbergspristagare, vem blir Årets Eldsjäl, och vilken blir Årets släktbok? Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar har till den 31 mars på sig att nominera till förbundets utmärkelser och stipendium.

victor ornberg bohusl museumVictor Örnberg, fotograferad 1882-1893. Foto: W. Eurenius/Bohusläns museumSveriges Släktforskarförbund delar årligen ut Victor Örnbergs Hederspris med en prissumma på 10 000 kr till en person eller organisation som har gjort stora insatser för släktforskningen.

Årets Eldsjäl är ett pris som vill belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Det tilldelas en släktforskare som entusiasmerar andra med sitt engagemang för släktforskning.

Böcker och ungdomsinitiativ

Priset Årets släktbok är ett sätt att uppmuntra och stödja goda exempel på presentation av forskningsresultat som gäller enskilda släkter, grupper av släkter eller grupper av familjer, exempelvis familjeregister för en socken. 

Ordet "släktbok", ska inte tolkas bokstavligt; även digitala publikationer ska komma ifråga. Priset bör avse ett verk som publicerats under 2018 eller början av 2019. Pristagaren belönas med 5 000 kr.

Genealogisk Ungdoms stipendium kan delas ut till en person eller organisation som har en påbörjad verksamhet, till exempel ett publiceringsprojekt eller ett webbprojekt, som har verkat för att främja forskning bland yngre. Eller till en förening/institution som verkat för att främja forskning bland yngre, kanske en skola, ett arkiv eller ett bibliotek.

Läs mer om utmärkelserna och stipendiet här

Skicka in era nomineringar till 

Även medlemsföreningarnas motioner till förbundsstämman ska inkomma senast 31 mars. De e-postas till: 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Vill du dela med dig av fynd, tankar eller bara riktigt spännande historier som du stött på i din sl...

Den 14 till och med 21 mars håller Sveriges Släktforskarförbunds kansli och Rötterbokhandeln stäng...

Kvinnorna på fotografiet är Ella Eriksson till vänster som föddes den 12 september 1878 och Ella Ols...

I går kväll lokal tid gick dna-släktforskningsföretaget Family Tree DNA (FTDNA) ut med ett meddeland...

Det är inte särskilt stort till omfånget, men det är hett efterlängtat – nu har Arkiv Digital nyfoto...

Fler artiklar