Få tycks ha missat att Sveriges dödbok 7 har släppts i Sveriges Släktforskarförbunds nätbokhandel, Rötterbokhandeln. Under de två första timmarna har det kommit in beställningar på närmare 2 000 exemplar av Dödboken.

– Trycket har varit jättestort. Redan minutrarna hade hundratals personer beställt den nya dödboken. Det är nästan lite nervöst, vi har tryckt upp många dödböcker men måste nog lägga in en ny beställning till tryckeriet snart så att de inte tar slut på lagret. Vi vill ju absolut inte att någon ska bli utan en efterlängtad julklapp, säger Charlotte Thomasson på Sveriges Släktforskarförbund.

Fler släpp

gamla sjukdomsnamnMen det är faktiskt inte bara Dödboken som släpps i dag. Gamla tiders sjukdomsnamn, en modern uppföljare av boken “Svenska sjukdomsnamn i gångna tider” av Apotekaren Gunnar Lagerkranz är en annan dagsfärsk nyhet i Rötterbokhandeln.

Författaren Olof Cronberg, läkare och släktforskare, har tagit ett nytt grepp och rett ut de frågetecken som släktforskare ofta träffar på i sin forskning beträffande sjukdom och död.

Förutom en omfattande ordlista, finns sjukdomsbeskrivningar med beskrivningar av både äldre och moderna behandlingsmetoder.

Du hittar boken här

Släktforskarnas almanacka till SHF:s prenumeranter

Alla som prenumererar på tidningen Släkthistoriskt Forum har fått en tidig julklapp i år – Släktforskarens almanacka 2019 med viktiga släktforskardatum att hålla reda på. Almanackan är i A4 storlek och går att hänga på väggen och den innehåller historiska bilder för varje månad.

Är du inte prenumerant? Lugn! – Beställer du du en prenumeration innan årsskiftet via det här formuläret så får du almanackan på köpet (gäller så långt lagret räcker). Den skickas direkt hem till dig någon vecka efter att du gjort beställningen. Glöm inte att bocka i att du vill ha almanackan i formuläret!

Almanackan finns även till försäljning i Rötterbokhandeln. Du hittar den här

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Tidningsforska på biblioteket

För många släktforskare har det blivit betydligt lättare att ta del av hela Kungliga bibliotekets (K...

Porträttfynd firar 16 år, 4 månader, 19 dagar och 200 000 fotografier! Föra att fira denna storslagn...

Gravstensdatabas jubilerar i år

I år fyller Gravstensinventeringen här på Rötter 40 år och det kommer vi att fira genom att bland an...

Förbundskansliet flyttar

Den 14 till och med 21 mars håller Sveriges Släktforskarförbunds kansli och Rötterbokhandeln stäng...

Fotografiet föreställer Johan Gustaf Björlin som föddes den 14 oktober 1845 i Åmåls stadsförsamlin...

Fler artiklar

Annonser