Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Förbundet skriver till alla riksdagsledamöter!

Den senaste utvärderingen av felen i folkbokföringen gjordes 2006 och gäller uppgifter för 2004. SCB, som också har i uppdrag att bedöma felet, konstaterar att uppgiften sedan dess ligger på is. Riksrevisionen, som granskar andra myndigheter, har inte tittat på hur Skatteverket uppfyller sitt regleringsbrev när det gäller folkbokföringen. Det finns heller inga planer på att göra det.

För dem som vill kunna forska i framtiden betyder felen i folkbokföringen och den hårdhänta gallringen av underlag att forskningen försvåras. Inte minst då de underlag som finns på papper slängs bort sedan uppgifterna matats in i databasen för folkbokföringen.

-Det här är en eländig surdeg, det är tragiskt och bedrövligt att man inte har någon lösning på det här, säger Karl/Ingvar Ångström, vice ordförande i Sveriges Släktforskarförbund som organiserar 167 regionala och lokala släktforskarföreningar runt om i landet med totalt 75 000 medlemmar.
-Den hårdhänta gallringen försvårar inte bara för oss släktforskare i framtiden, all framtida forskning kommer att bli lidande.

Läs hela brevet här: Brev.pdf
Läs artiklen i senaste Släkthistoriskt Forum här:
Har_folkrakningen_slutat_fungera.pdf