Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Internet är en fantastisk källa till information men det är inte alltid lätt att hitta det man söker. Här kommer vi därför att lista en del intressanta länkar där man kan hitta lite av varje inom släkt- och hembygdsforskningsområdet, främst för de forskare som söker uppgifter inom Nolaskogsområdet.

Kom bara ihåg att inte ta alla uppgifter för givna som du hittar på de olika sidorna! Som alltid gäller att "andrahandsuppgifter" är just andrahandsuppgifter. Vi vet ju alla att det är lätt hänt - än hur noggrann man är - att råka läsa eller skriva fel. Så alla uppgifter som tagits fram av någon annan bör tas med en "nypa salt". De kan vara en bra vägledning för att hitta rätt men man måste själv kontrollera i källorna = kyrkböcker och liknande.

DISKUSSIONSFORUM:

Anbytarforum - på Nättidningen Rötter som ges ut av Sveriges Släktforskarförbund. Här kan man ställa frågor och diskutera allt som har med släktforskning att göra.

DIS Forum - Föreningen för datorhjälp i släktforskningen. Forum främst för diskussioner om datorer och program för släktforskning.

GAMLA BILDER:

Porträttfynd - databas på Nättidningen Rötter där inskannade kopior av gamla porträttfoton samlas sorterade under landskap, ort och fotograf. Syftet är att bevara och identifiera så många av de gamla porträtten som möjligt. Här kan alla själva kommentera befintliga foton och lägga in nya.

Bygdeband - databas som ägs av Sveriges Hembygdsförbund där hembygdsföreningarna publicerar bilder och information från sina socknar.

Örnsköldsviks museums bildarkiv - en del av museets bildskatt sorterad efter sockennamnen inom nuvarande Örnsköldsviks kommun.

Murbergets arkiv - Länsmuseet Västernorrland med möjlighet att söka bilder och berättelser från länets alla delar.

ÖVRIGT:

Ångermanlands hembygdsförbund - här finns kontaktuppgifter och information om hembygdsföreningarna i Ångermanland. Hos de flesta hembygdsföreningar finns arkiv som kan vara riktiga guldgruvor för oss forskare!