Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Genealogisk Ungdoms Fond

Sveriges Släktforskarförbund bildades 1986, men dess förhistoria kan sökas tillbaka till 1977. Då bildades Genealogisk Ungdom som blev grunden på vilken det nybildade Sveriges Släktforskarförbund byggdes. När förbundet på allvar drog i gång verksamheten från och med 1987, hade Genealogisk Ungdom överlåtit skrifter, varulager, lokaler, ja allt utom en summa pengar som i stället placerades i en fond för ungdomsverksamhet. I stadgarna för Genealogisk ungdoms fond - GU-fonden - står, att en del av fondens avkastning ska användas till att främja släktforskning bland ungdomar.

Fondnämnden kommer att dela ut medel i form av ett stipendium som kommer att heta Genealogisk Ungdoms stipendium. Stipendiet kommer att delas ut i samband med Släktforskardagarna, summan är ännu inte fastställd. Mottagare kan nomineras av vem som helst inom eller utom fondstyrelsen. Vi ser gärna att även föreningar nominerar - eller varför inte tipsa fondnämnden om ert eget arbete med att väcka intresse hos unga släktforskare.

En lämplig kandidat till stipendiet bör vara:

  1. En person som har en påbörjad verksamhet (inte bara har en idé) exempelvis ett publiceringsprojekt eller webbprojekt vilket kan inspirera andra.
  2. En person som verkat för att främja forskning bland yngre (därmed behöver det inte vara någon yngre).
  3. En förening/institution som verkat för att främja forskning bland yngre (skulle kunna vara en skola, ett arkiv, ett bibliotek, etc.).

Fondnämnden 2013-2016

Fredrik Mejster, Uppsala
Patric Sundell, Stockholm
Maria Bratt, Stockholm
Viktoria Jonasson, Brämhult
Peter Sjölund, Älandsbro
Carina Strömberg, Vilhelmina
Erland Ringborg, Stockholm