Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Utmärkelser

En viktig uppgift för Sveriges Släktforskarförbund är att lyfta fram betydelsefulla insatser och initiativ inom släktforskningen. Det görs bland annat genom de tre utmärkelserna Victor Örnbergs Hederspris, Årets Eldsjäl och Årets Släktbok. Sista datum för nominering är den 31 mars varje år. Skicka in nomineringar till: info@genealogi.

Victor Örnbergs Hederspris

Victor Örnbergs Hederspris med en prissumma på 10 000 kr ska gå till en person eller en organisation som har gjort stora insatser för släktforskningen. Arbetet ska ha varit värdefullt för andra släktforskare och den nominerade bör ha publicerat sitt material i bokform eller på annat sätt.

Förslag på pristagare med motivering och litteraturlista lämnas till förbundskansliet senast 31 mars. Här kan du läsa mer om årets och tidigare års mottagare av Victor Örnbergs Hederspris.

Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl är ett pris som vill belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Det tilldelas en enskild som entusiasmerar andra med sitt engagemang för släktforskning, och det ska handla om insatser av betydelse nationellt.

Förslag med motivering ska lämnas till förbundskansliet senast den 31 mars.

Årets Släktbok

Årets släktbok är ett sätt att uppmuntra och stödja goda exempel på presentation av forskningsresultat som gäller enskilda släkter, grupper av släkter eller grupper av familjer, t ex familjeregister för en socken. Ordet "släktbok", ska inte tolkas bokstavligt; även digitala publikationer ska självklart komma ifråga. Inte heller "Årets" i prisets namn ska tolkas bokstavligt utan publikationer utgivna året före nomineringsåret kan föreslås. Prissumman är på 5 000 kr.

Nomineringar med motivering och ett exemplar av den berörda publikationen ska vara förbundskansliet tillhanda senast den 31 mars.

Genealogisk Ungdoms fond

Genealogisk ungdoms fond – GU-fonden – ska enligt fondens stadgar användas till att främja släktforskning bland ungdomar. Nomineringar av mottagare av stipendiet bedöms av en fondnämnd. Mottagare av stipendiet kan nomineras av fondnämndens medlemmar, andra släktforskare eller av förbundets medlemmar, föreningarna.

Stipendiet på 5000 kronor delas ut i samband med släktforskardagarna.

Alla som vill är välkomna att nominera en eller flera personer, kanske en släktforskarförening, som gjort sig förtjänta av stipendiet.
Nomineringar kan skickas per e-post till: info@genealogi.se. Senast den 31 mars.

Läs mer om Genealogisk Ungdoms fond här.