Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Användarvillkor & integritetspolicy

Publicerad 2018-05-23

1. Insamling av information

Vi samlar in information från dig när du registrerar dig som användare på vår webbplats och loggar in/ut på ditt konto. Den insamlade informationen inkluderar:

För registrerade:

- För- och efternamn
- E-postadress

Följande undantag finns där fler personuppgifter samlas in

Forskarkatalogen
(frivillig information):

- För- och efternamn
- Ort och land
- E-postadress
- Länk till Facebook-profil
- Hemsidesadress
- Profilbild
- Sammanfattning
- En släktutredning/artikel av skriven av dig

Föreläsarbanken

- För- och efternamn
- Gatuadress
- Postnr
- Ort och land
- E-postadress
- Länk till Facebook-profil
- Hemsidesadress
- Profilbild
- Presentation

Rötters Vänner, Släkthistoriskt Forum och Släktforskarnas årsbok:

- För- och efternamn
- Gatuadress
- Postnr
- Ort
- Land
- E-postadress
- Telefonnummer

Vi använder cookies

Webbplatsen Rötter använder sig av cookies för att du ska kunna logga in. Vår användning av cookies kopplas inte till personligt identifierbar information på vår webbplats. Vi tar också automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare, din IP-adress, uppgifter om programvara och hårdvara och den begärda sidan genom Google Analytics.

2. Användning av information

Den information vi samlar in från dig används för att:

- Du ska kunna logga in
- Administrera en beställning, tävling, ett erbjudande eller en undersökning
- Förbättra vår hemsida
- Förbättra vår kundservice
- Kontakta dig via e-post

3. Säkerhet kring information

Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke.

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av avancerade krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs på internet. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information finns i en säker datamiljö.

4. Behandling av personuppgifter i orderprocessen

PositionEtt, OpusCapita, Exakta printing

När du vill lämna ett frivilligt bidrag till Rötters Vänner, beställa en prenumeration på Släkthistoriskt Forum eller förköpa Släktforskarnas årsbok registreras dina personuppgifter i prenumerationssystemet PositionEtt. I systemet skapas fakturor med OCR-nummer som vidarebefordras till OpusCapita för utskrift och utskick. När OCR-betalningen är inläst i PositionEtt skickas namn- och adressuppgift till Exakta printing AB för att din tidning eller årsbok ska kunna skickas direkt från tryckeriet.

Personuppgiftsbiträdesavtal finns med PositionEtt, OpusCapita och Exakta printing AB, som säkerställer att de aldrig behandlar personuppgifterna för egna ändamål. Överföringar av adresslistor genomförs alltid via säker uppladdning på mottagande företags FTP. (FTP ett vanligt förekommande filöverföringsprotokoll som möjliggör överföring av filer mellan datorer på Internet).

5. Utlämnande till tredje part

Glesys
Serverplatsen för Rötter tillhandahålls och underhålls av Glesys, https://glesys.se/ Personuppgiftsbiträdesavtal finns med Glesys som säkerställer att de aldrig behandlar personuppgifterna för egna ändamål.

Google Analytics
Den här webbplatsen använder Google Analytics för att utvärdera trafiken på webbplatsen. Det innebär att sammanställa rapporter över ditt beteende på webbplatsen för att Sveriges Släktforskarförbund ska kunna förbättra innehållet så det bättre motsvarar dina behov. Detta sker på ett anonymiserat sätt tack vare IP-maskering som bara använder en del av IP-adressen. Därför är det inte möjligt att spåra en identifierbar persons aktivitetsmönster på Internet. Insamlad data används enbart i syfte att samla statistik på ett anonymiserat sätt. Google kommer inte att använda din förkortade IP-adress tillsammans med annan Google-data. Om du inte vill att Google Analytics kartlägger din aktivitet kan du ladda ett verktyg från Googles webbplats som förhindrar detta. Läs mer och hämta verktyg här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Getanewslettter
Samtliga nyhetsbrev från Sveriges Släktforskarförbund skickas via tjänsten Getanewsletter. Via Getanewsletter samlar vi e-postadresser, för- och efternamn från personer som är kunder/användare/medlemmar hos oss eller som aktivt genom ett formulär själva bett om att få nyhetsbrev från en eller flera av våra nyhetsbrevsutskick. Du som mottagare kan när som helst avregistrera dig från ett utskick med hjälp av en avregistreringslänk som alltid finns längst ned i nyhetsbrevet.

6. Lagringstid av personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation.

7. Rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig

Du har rätt att be om ett utdrag på vilka uppgifter vi har sparade som avser dig. Kontakta info@genealogi.se om du önskar få ett utdrag.

8. Rätten att bli bortglömd

Du har rätt att be att uppgifterna som avser dig raderas. Kontakta info@genealogi.se om du önskar avsluta ditt konto.
Räkenskapsinformation, så som fakturor och följesedlar sparas dock enligt bokföringslagen SFS 1999:1078 i 7 år.

9. Samtycke

Genom att använda vår webbplatsen Rötter godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.