Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

omslag webbNu har Släkthistoriskt Forum nummer 3 landat i de flesta prenumeranternas brevlådor.

Det nya numret handlar bland annat om 1600-talet i källorna. Hur forskar man på tiden innan kyrkobokföringen? Vad kan vi få veta om vanligt folk som levde under 1600-talet? Vad kan man få reda på om de stormaktstida soldaterna?

Adlig guldålder

Släkthistoriskt Forum tittar också närmre på adeln - som hade sin guldålder under 1600-talet. Det innebär förstås ett spännande besök på Riddarhuset. Skottska invandrare hade även de en viktig roll i det svenska stormaktsbygget. Om det kan du läsa i det nya numret.

I Släkthistoriskt Forum nummer tre kan du dessutom läsa om ett ovanligt fynd på Ljusterö i Stockholms skärgård, ofrälse heraldik, om en gäckande tjuvjägare och förstås – om Släktforskardagarna i augusti.

Trevlig läsning!

Läs numret här