produkt sok2

I Rötters faktabank finns en helt ny sök-databas som ska hjälpa besökaren att hitta till föreningarnas egna material.

Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar har tagit fram hundratals unika databaser och andra släktforskningsresurser som till exempel lokala födda-vigda-döda för en ort, bouppteckningsregister till klipparkiv, folklivsuppteckningar, fotosamlingar och kyrkogårdshandlingar.
Många av dessa finns dessutom utgivna på skiva, USB eller publicerats online. Hittills har det inte funnits en söktjänst som samlar det lokala materialet från alla hörn av landet.

Men nu finns nya Produkt-sök på plats på Rötter där det är tänkt att släktforskare enkelt ska kunna hitta lokalt material utifrån landskap eller sitt intresseområde. Det kan handla om produkter som finns till försäljning hos föreningen, men också sådant som föreningen tillhandahåller gratis eller som ingår i medlemsavgiften. Ännu så länge har endast ett fåtal föreningar skapat hänvisningar till sitt material, men vi hoppas och tror att databasen kommer att växa fort.

Alla Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar som är intresserade av möjligheten att få bättre spridning på sitt material, registrerar och uppdaterar själva sina produkter genom sin inloggning på ”Mina sidor” på Rötter.

Produkt-Sök hittar du här: www.rotter.se/faktabanken/produkt-sok

Annonser