husfhl AD
Nu finns poster för 17 nya år i Arkiv Digitals jätteregister
Befolkningen i Sverige, som i dag sträcker sig från cirka 1860 till cirka 1947. Det innebär en hel del nya släktingar att söka för många av oss.

Registret utgår från de husförhörslängder och församlingsböcker som fördes under de aktuella åren och sträckte sig tidigare från 1860-1930. Husförhörslängden (från omkring år 1895 kallad församlingsbok) var ett vanligtvis geografiskt uppställt register över invånarna i församlingen. Längderna fördes vanligen i längre tidsperioder, omfattandes allt från några få år till ett par årtionden.

Registret Befolkningen i Sverige 1860-1947, som har utökats genom ett samarbete med släktforskningsföretaget My Heritage, är i dag Sveriges största personregister och innehåller nu cirka 105 miljoner registerposter hämtade från 37597 böcker. Från alla sökträffar finns en länk till källan.

Undantag

Sekretessen för personuppgifter är sjuttio år, vilket innebär att alla församlingsböcker med slutår efter år 1947 inte kan publiceras. Eftersom församlingsböckerna ibland sträckte sig över flera decennier kan det därför hända att även många år innan 1947också saknas i registret, exempelvis om en församlingsbok började föras på 1930-talet och sedan inte avslutades fören under början av 1950-talet.

I Stockholms stad fördes husförhörslängder bara till och med år 1878, och församlingsböcker fördes inte alls. För Stockholm stad är det därför bara åren cirka 1860 till cirka 1877 som ingår i registret.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Tidningsforska på biblioteket

För många släktforskare har det blivit betydligt lättare att ta del av hela Kungliga bibliotekets (K...

Porträttfynd firar 16 år, 4 månader, 19 dagar och 200 000 fotografier! Föra att fira denna storslagn...

Gravstensdatabas jubilerar i år

I år fyller Gravstensinventeringen här på Rötter 40 år och det kommer vi att fira genom att bland an...

Förbundskansliet flyttar

Den 14 till och med 21 mars håller Sveriges Släktforskarförbunds kansli och Rötterbokhandeln stäng...

Fotografiet föreställer Johan Gustaf Björlin som föddes den 14 oktober 1845 i Åmåls stadsförsamlin...

Fler artiklar

Annonser