omslag 3 18 mindre

Nu har Släkthistoriskt Forum nr 3 2018 hunnit delas ut till de allra flesta prenumeranterna.

I sommarens nummer kan du läsa om polisens nya sätt att lösa brott med hjälp av släktforskning, möta arrangörer och föreläsare på de stundande Släktforskardagarna i Växjö och dessutom kan vi med eventuell rysning känna igen vår egen släktforskartyp i Ted Rosvalls artikel Så känner du igen en släktforskare.

Bland mycket annat.

De egendomslösa i släkten

Nästan alla har vi fattigfolk i släktträdet. Och att hitta ännu en stackare som hankade sig fram brukar inte direkt innebära något "hallelulja-moment". Ändå är det vi släktforskare som ger allra mest rättvisa åt historiens marginaliserade. Förhoppningsvis kan temat "Egendomslös" ge förslag på fler sätt att lyfta fram de mest utsatta ur historiens glömska.

I Småland har landets fattigaste levt sida vid sida med fabrikörer och godsägare genom historien. I det här numret tittar vi närmre på källorna som du med anor i landskapet inte bör missa.

Gräv djupare!

grav djupareAlla släktforskare kommer någon gång till punkten då det plötsligt blir tungrott att ta sig längre bakåt i tiden. I nästa nummer av Släkthistoriskt Forum börjar vi därför där de hederliga gamla kyrkböckerna "tar slut" och du måste ge dig ut på djupare vatten.

Nummer 4 utkommer den 24 september (obs! feltryck i tidningen 24 oktober).

Att prenumerera är det bästa sättet att förvissa sig om att inte missa något nummer av tidningen. För bara 250 kronor får du som släktforskar 56 sidor tips, inspiration och nyheter direkt hem i brevlådan under ett helt år.

Just nu får du en snygg tygpåse på köpet! – Börja prenumerera i dag

Köp lösnummer här!

Annonser