Det var Arkivens Dag i lördags, 12 november, och Genealogiska Föreningen (GF) anordnande, som det tidigare berättats om, ett Öppet Hus i lokalerna i Solna.

Efter att ha synts på webben, i tidningar, på mässa och på en väldig massa affischer (uppsatta av många frivilliga) så fanns det en förhoppning om att det skulle komma en del besökare. Att det dessutom fanns möjlighet till så vitt skilda föredrag som ett om hur det är att börja släktforska och ett annat där Gustaf von Gertten skulle delge en del av sina djupa kunskaper om skånsk släktforskning, minskade inte möjligheterna.

Och nog kom det besökare, i en aldrig sinade ström kom de in genom dörren, välkomnades och gavs möjlighet till att göra fynd i den stora utförsäljningen av böcker och annat genealogiskt material, till att delta in de visningar som gick på löpande band, att få se delar av det digitaliserade materialet och att få smaka på det delikata, hembakade, kaffebrödet.

Det är så roligt att arrangera ett Öppet Hus, där mottagandet blir över förväntan, där närmare 200 besökare kom och tog del av aktiviteterna, där föreningen fick ett tillskott på nästan 40 medlemmar direkt!

Nu tar GF nya tag, vi finns som vanligt i Solna varje vardag, vi syns med föreläsningar både här och där och vi tar sats mot vår Emigrantdag på Historiska Museet den första december. Är du intresserad så titta gärna på vår hemsida www.genealogi.net

Annonser