Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Har du sett att det har kommit en ny bok i bokhandeln?

Garpar, gipskatter och svartskallar är tre skällsord som använt om dem som kommit hit från andra länder. Men invandrare har-under alla epoker sedan medeltiden, i alla delar av landet och inom alla samhällsområden-haft stor betydelse för Sveriges utveckling.

Läs om handelsmän från tyska Hansan, smeder från Vallonien, brittiska ingenjörer och många andra invandrare som har gjort viktiga insatser i Sverige. Här porträtteras framför allt företagare, uppfinnare, experter och yrkesarbetare, men även andra intressanta personer från andra yrkesgrupper som konstnärer och forskare.

Vi möter också många välkända företag som byggts upp av invandrare, till exempel Bonniers och Gleerups, Cloetta och Marabou, Expressen och Göteborgsposten, Felix och Findus, Höganäs och Perstorp samt Handelsbanken och Sparbanken.

Boken är rikt illustrerad och som även lyfter fram och levandegör en många gånger försummad och underskattad del av Sveriges historia.

Köp den i Rötterbokhandeln

Artikelnummer: 20128

Pris: 300 kr

Läs recensionen av "Garpar, gipskatter och svartskallar-invandrarna som byggde Sverige" publicerad i Släkthistoriskt Forum nr 5 2010-klicka här.