Från och med den gångna veckan har ArkivDigitals användare tillgång till fler än 27 miljoner digitala färgbilder (54 miljoner sidor) att forska i. På mindre än två månader har ytterligare en miljon bilder lagts till i databasen.

Släktforskningen i Sverige växer och internationellt finns det uppgifter om att genealogerna är den näst största gruppen användare av internet. Företaget ArkivDigital fortsätter också att utvecklas mycket positivt. Internettjänsten ADOnLine2 ökar snabbt i popularitet och alltfler uppskattar företagets satsning på hög kvalitet och god service. Med mer än trettiotusen registrerade användare har ArkivDigital etablerat sig som det ledande svenska släktforskningsföretaget med en stabil grund för sin fortsatta utveckling: ännu fler bilder samt en kundanpassad och lättanvänd internettjänst.
Samarbeten med de stora släktforskningsorganisationerna och privata släktforskare, ger förutsättningar för en utveckling som gynnar alla parter. Förbättringar i tjänsten ADOnLine2 genomförs med jämna mellanrum och programmet förses successivt med mer funktionalitet enligt användarnas önskemål. ArkivDigital ägs och drivs till stor del av släktforskare och utvecklingen gynnas av att företaget har en god uppfattning av släktforskningens utmaningar och användarnas behov.

ArkivDigitals internettjänst, ADOnLine2, finns idag på bibliotek över hela Sverige. Flera av de stora utbildningsorganisationerna, bl.a. ABF, Medborgarskolan och Studieförbundet Vuxenskolan, arbetar med ADOnLine2 i sina släktforskningsutbildningar. Även föreningar, företag och privatpersoner använder ADOnLine2 och ArkivDigitals informationsmaterial i sina utbildningar.

Alla är välkomna att prova
ADOnLine2 med tillgång till en gratis församling och alla funktioner i programmet.

Med vänliga hälsningar
ArkivDigital



Arkiv Digital AD AB är det största svenska släktforskningsföretaget som tillhandahåller historiskt material, bl.a. Sveriges kyrkböcker, i abonnemangsform genom sin online/tjänst ADOnLine2.
Vi arbetar arbetar med nyfotografering av kyrkböcker och annat arkivmaterial som kan intressera släkt/ och hembygdsforskare. Bakgrunden till bildandet av företaget är att materialet tidigare endast funnits i form av filmbilder med varierande läsbarhet. Personerna bakom ArkivDigital beslöt därför att genomföra en ny digitalfotografering med moderna verktyg. Företaget använder digitalkameror med hög upplösning för att fotografera originalböckerna, i färg, vilket ger hög bildkvalitet och läsbarhet.

ArkivDigital
av Släktforskare-för Släktforskare

Annonser