Det talas mer och mer om DNA i vårt samhälle. Det används som bevis i rättegångar, det används för att klargöra människosläktets utbredning, det används för att förklara sjukdomars uppkomst och det kan också användas i släktforskning.

Det finns många funderingar på vad kunskapen om DNA kan innebära, och vilka möjligheter och risker som det finns med detta. Är det försvarbart att använda DNA/teknologin för att påvisa släktskap eller kan det ställa till med tragedier, när ett släktskap definitivt kan avvisas?

Det, och mycket mer, kommer att vara i fokus på den temadag om DNA, som Genealogiska Föreningen genomför, i samarbete med Historiska Museet, den 17 september 2011. Det kommer att finnas företrädare för företag som sysslar med DNA, det kommer att finnas släktforskare som presenterar sina resultat, det kommer att belysas olika uppfattningar inom den vetenskapliga världen runt tillförlitlighet och mycket mer . Har du funderingar eller frågor, idéer eller uppslag runt DNA som du vill ska belysas, eller vill du själv delta med information eller frågor, hör av dig till dna@genealogi.net. Det kommer att finnas möjligheter till utställning, föredrag, små eller större workshops runt olika ämnen relaterade till DNA, och det kommer också att finnas många intresserade människor att tala med.

Hör av dig, programmet blir bara bättre med just dina synpunkter, och boka redan nu in den 17 september.

Annonser