Spårvägsmuseet har en stor samling personalkort över anställda inom Stockholms Spårvägar och SL. Nu finns de sökbara på Spårvägsmuseets hemsida: http://sparvagsmuseet.sl.se/personalkort/

Dessa kort har alltmer efterfrågats av släktforskare och därför har vi inlett ett projekt med att förteckna dessa personalkort samt skanna dem. Databasen gör det möjligt att söka på anställningsnummner, namn, fördelsedatum, födelsort och födelselän samt för vissa poster dödsdatum. På korten finns också många känsliga uppgifter och av denna anledning kommer vi inte att lägga ut de skannade korten på nätet.

Om du hittar en person i databasen går det bra att kontakta Spårvägsmuseet och beställa en kopia på personalkortet. Om den sökta personen inte finns i databasen så kan vi relativt enkelt leta upp kortet eftersom alla kort ligger sorterade efter anställningsnummer. Om du inte har något anställningsnummer så går det bra att skriva till museet och ange de uppgifter du har men vi kan inte lova någon snabb hantering.
Skicka din förfrågan till:
arkivet.sparvagsmuseet@sl.se.

Det kostar inget att beställa kopia av ett personalkort. Vi skickar en jpeg/fil med fram/ och baksida på kortet.
Öppna databasen med personalkort i ett nytt fönster

Personal vid Stockholms Nya Spårvägsaktiebolag anställda 1913 finns i en matrikel.
Matrikeln kan du här hämta som pdf-fil:
matrikel_1913.pdf



Annonser