sfddatorOm du inte redan har spanat in hemsidan för Släktforskardagarna 2017 är det hög tid att göra det nu!

Här hittar du allt du behöver för att få ut så mycket som möjligt av ditt besök, såsom fakta om parkering och övernattningsmöjligheter, en presentation av temat "Vägar till västerhavet" och en genomgång av de många spännande föreläsningarna.

Inger Gärdfors, ordförande i värdföreningen Hallands Släktforskarförening, tycker att föreläsningarna är Släktforskardagarnas stora höjdpunkt.

- Jag hade gått på allihop om jag bara hade kunnat! Det är svårt att lyfta fram enskilda guldkorn, för allt är intressant, säger hon.

Förköpet i full gång

Samtliga föreläsningar ingår i entréavgiften, men antalet platser är förstås begränsat. Hälften av dem går att reservera i förväg.

- Vi har redan fått in många bokningar, till exempel till Ted Rosvalls föreläsning, säger Inger Gärdfors.

Även till fredagens utflykt, en bygdehistorisk busstur genom södra Halland, har en hel del bokningar trillat in.

Samtliga bokningar görs under fliken "förköp" på hemsidan. Här går det även att förköpa entrébiljetter, lunchkuponger och biljetter till den populära lördagsbanketten. Först till kvarn gäller, så vänta inte för länge.

Var miljövänlig - få abonnemang

Bor du i sydvästra Sverige men föredrar att lämna bilen hemma? I så fall finns alternativet att ta bussen. Söndagen den 27 augusti kör Rolfs Flyg och buss dagsturer till Släktforskardagarna i Halmstad med start från ett femtiotal orter - Uddevalla, Skara, Jönköping, Göteborg och Malmö är några av dem.

En bonus är att de bussresenärer som inte tidigare varit Arkiv Digital-prenumeranter får pröva på basabonnemanget gratis i en hel månad. Mer information om bussresorna hittar du här!

Annonser