stadsarkivetSläktforskningens dag firas i helgen och inte bara släktforskarföreningarna planerar öppet hus, föreläsningar och andra arrangemang.

Även många av landets arkiv planerar extraöppet och aktiviteter.

Vem tror du att du är? - Släktforskningens dag på Stadsarkivet

Stadsarkivet i Stockholm bjuder in till Arkivlördag den 21 mars, klockan 10-15; en dag helt ägnad åt släktforskning. De erbjuder bland annat hjälp med släktforskningsfrågor i läsesalen, visning av släktforskningens guldkorn på plats nere i magasinet och gratis föreläsningar.

Mats Hayen, fil.dr. Stadsarkivet, berättar om researchen bakom det populära släktforskningsprogrammet Vem tror du att du är?. Michael Lundholm, professor vid Stockholms universitet, berättar vad krävs för att inte bara du själv utan även andra ska kunna använda din forskning i framtiden. Aktiviteterna genomförs i samarbete med Storstockholms genealogiska förening (SSGF).

Läs mer

Riksarkivets arkiv

Även arkiven under Riksarkivet planerar extra aktiviteter under Släktforskningens dag.

Läs mer

Fri tillgång till ArkivDigital

gratis-nu-i-helgen-21-22-marsLördag och söndag 21-22 mars ges alla användare, nya som befintliga, gratis tillträde till ArkivDigitals online-arkiv.

Deras databas består i dag av nära 53 miljoner bilder, motsvarande över 100 miljoner avfotograferade sidor, som alltså finns tillgängliga för alla under helgen - perfekt för dig som inte har möjlighet att bege dig till en släktforskarförening eller ett arkiv för att fira.

Läs mer

Annonser