sfd 2015Nu har hemsidan för Släktforskardagarna 2015 installerats på www.sfd2015.se och den kommer successivt att fyllas på med aktuell information om evenemanget. Men redan nu går det att ladda ned blanketter för bland annat monterbeställning.

Värdstaden för Släktforskardagarna är Nyköping och huvudarrangör är Nyköping-Oxelösunds släktforskarförening. Precis som förra året är Arkiv Digital huvudsponsor.

"Ett gods – en värld"

Temat för Släktforskardagarna 2015 är "Ett gods – en värld". Med detta tema vill vi spegla det sörmländska herrgårdslandskapet där herrgårdarna och slotten ligger tätt och den tid då godsen var stora arbetsplatser, nästan en egen värld i den stora världen.

Residensstaden Nyköping

Nyköping blev residensstad när länen skapades på 1630-talet, och i 380 år har landshövding och länsstyrelse haft sitt säte i staden.

Genom århundradenas lopp har andra institutioner tillkommit i residensstaden Nyköping; här finns landstingets styrelse med förvaltning, sjukhus och tidigare hospitalet S:t Anna, Sörmlands museum, tingshus, centralfängelse och lantmäteriet. Vi har ambitionen att flera av dessa arkiv, tillsammans med Nyköpings stadsarkiv, ska finnas med under Släktforskardagarna.

Här kan du läsa mer om temat

Läs mer på www.sfd2015.se

Annonser