Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Helena Nordbäck
23 april 2024
För någon tid sedan ögnade jag igenom ett program för en körkonsert. Ett av styckena var författat av ’Hildegard av Bingen’. Någonstans ringde en klocka, jag hade för mig att hon levat för ganska länge sedan. En titt i källorna bekräftade den teorin....

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


23
apr
Släktforskarjour Biblioteket Blentarp

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


23
apr
Släktforskarcafé Vingåker

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


23
apr
FFS släktforskarkafé via Zoom

Föreningen för Smedsläktsforskning


23
apr
Föredrag - "Eleonora från Helsingborg korsade världshaven"

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


23
apr
Månadsmöte - berättarkväll

Nässjöbygdens Släktforskare


24
apr
Forskarträff

Kullabygdens Släktforskare


24
apr
Medlemscafé med frågor om DNA och vanlig släktforskning

Lomma-Burlöv Släkt- och Folklivsforskare


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Många med rötter i Danmark eller Norge har upplevt att det är svårt att veta hur de ska ta sig vidare med hjälp av grannländernas arkiv. Men snart kommer det finnas hjälp att tillgå – till hösten planerar nämligen Sveriges Släktforskarförbund att ge ut två handböcker om hur du forskar på respektive land.

I en intervju i Helsingborgs Dagblad berättar Sveriges Släktforskarförbunds ordförande Barbro Stålheim att inte mindre än fyra nya handböcker kommer att ges ut från hösten 2014 till sensommaren 2015.

Mer om mantalslängder och domböcker

Förutom de två handböckerna om hur du forskar på Norge och Danmark kommer det till våren 2015 också en handbok om hur man forskar med hjälp av mantalslängder. Författare är till den boken är Magnus Bäckmark.

forbundets handbocker webb litenI augusti samma år planeras dessutom en bok om domboksforskning som kommer skrivas av Claes Westling, Landsarkivet i Vadstena.

Tidigare har Sveriges Släktforskarförbund givit ut sju populära handböcker: Emigrantforskning, Fader okänd, Kartforskning, Soldatforska!, Smedforska!, Vägen till dina rötter och nu senast Anor från landsvägen, som handlar om resandefolket.

Bild: Sveriges Släktforskarförbunds sju tidigare utgivna handböcker.