#37707

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
J. A. Josefsson
Tryckt information på fotografiets baksida
J. A. Josefsson Fotograf Ulricehamn Nittorp
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Ann-Mari Bäckman, Umeå
Uppladdad
2004-10-12 21:43:54
Tillhör album
Okänd kvinna från album #37059. Hon kan komma från Anundsjö, Ångermanland.

Kommentarer (6)

Ann-Mari Bäckman

Det verkar som om den J A Josefsson, som Kent Andersson känner till är en helt annan person. Det nämns att han var en tusenkonstnär, men var han fotograf och vilket var hans förnamn?
Ann-Mari Bäckman

Jag misstänker att kvinnan kommer från Åsele, Lappland och att fotot är taget mellan 1880-1885. Jag har lagt in ett annat foto av en Åsele-kvinna, av samma fotograf. En intressant teori du lägger fram, Bernard. Nu säger efterlevande, enligt Kent Andersson, att J A Josefsson aldrig var norr om Ulricehamn.
Bernhard Johansson

Kan fotografen J. A. Josefsson vara identisk med Johan Amandus Josefsson, född i Nittorp (P) 26/12 1862, son till soldaten Josef Nimrod född 1829 och Anna Brita Kindlund, född 1833? Om så är fallet, var han bror till fotografen och handlanden Claes Wilhelm Josefsson, född i Nittorp 21/9 1854 och verksam i Vännäs (Y) omkr. 1878-85. Förre fotografen, handlanden Johan Amandus flyttade till Dorotea (AC) 1882. Omkr. 1890 bodde bröderna tillsammans i Ed (Y). Även systern Matilda Josefina var verksam som fotograf i Nittorp omkr. 1890. Kan moderns efternamn möjligen antyda släktskap med fotografen Adéle Kindlund i Sundsvall? Källor: Folkräkningarna 1880-1900, kyrkböcker.
Ann-Mari Bäckman

Kvinnan har ingen anknytning till Nittorp, utan J A Josefsson tog väl sig an reproduktioner. Jag har för mig att Anders Nylander, som lagt in en otroligt stor mängd foton från Ångermanland, också har lagt foton från Ångermanland under nämnda fotograf. Se också diskussionen under Gamla bilder, övrigt om Negativ som skickades långa sträckor.
Kent Andersson

Jag undrar om Du känner till knytningen till Nittorp. Fotografen, en tusenkonstnär, var aldrig norr om Ulricehamn enligt hans efterlevande. Då jag är ivrigt sysselsatt med forskning kring personer i Nittorp vore det intressant att finna ev. knytning mellan fotos dam och Nittorp.
Kent Andersson

J A Josefsson bodde på Sörkvarna i Nittorp. Han var mjölnare och tusenkonstnär.Är bekant med hans barnbarn. Skall se om han känner igen damen på fotot. Häln Kent
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi