#25790

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Herman Piil
Tryckt information på fotografiets baksida
Herman Piil, Hessleholm, Rikstel 57 Plåten förvaras
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Marianne Kagebeck, Rönninge
Uppladdare
Hans Kagebeck
(Kontaktuppgifter saknas. Är detta din bild?)
Uppladdarens fotografier
Uppladdad
2003-11-30 18:52:00
Tillhör album
Bilden föreställer Anna Nilsson, Norra Sandby, Ranseröd. Se även #25789 Bilden ingår i samma bildsamling som #19345

Kommentarer (4)

Tack Carl-Erik för den bekräftelsen. Nu återstår bara att identifiera hennes namne på bild #25789. Beträffande Storegård - min hustru Marianne, född 1932,tillbringade somrarna t.o.m. 1943 hos sin mormor Hanna Trulsdotter och moster Nelly Nilsson som då bodde vid Ranseröd nr 2. Hon var då ofta vid Storegård och lekte med barnen där. Finns det någon förklaring till namnet Judastället?
Carl-Erik Rantzer

Undertecknad kan med säkerhet identifiera personen ovan eftersom det är min faster Anna. Jag har exakt samma foto i ett album från mina föräldrar Berndt och Ester Nilsson. Anna var född 1890-02-20 i Hjärsås. Bodde 1899 till c:a 1916 på Ranseröd n:r2 (Judastället). Bodde som gift med Henry Hansson i Ballingslöv. Dog 1949-07-07 i Ballingslöv, Stoby (L). Själv är jag uppväxt på Storegård i Ranseröd.

Jag är beredd att hålla med dig, även om det säkert är flera år mellan de båda bilderna så finns där allt för stora skillnader. Bilderna finns i samma album och nära varandra så jag har tagit för givet att det är samma person. Nu återstår bara för mig att ta reda på vem som är vem av de båda damerna som hade samma namn och bodde i samma lilla församling. Jag tror att jag har en möjlighet att göra det om jag får lite tid på mig. Får jag föreslå att du tar bort de båda damerna nu så återkommer jag när jag har identifierat dem.
Håkan Skogsjö

Inte kan väl bilderna #25789 och #25790 föreställa samma person? Jag tycker de har olika ögon, näsa, mun och öron. Kort sagt, ingenting verkar överensstämma riktigt.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi