Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

#1278

img200210/1278.jpg

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
Rudolf Sammland
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Cecilia Månsson, Knislinge
Uppladdad
2002-10-19 23:30:00
Okänd person. Kortet återfinnes i fotoalbum tillhörande Carl och Elna Månsson, Hässleholm. Carl var född 1878 i Östra Ejaröd, Nävlinge fs men var uppvuxen i Röe. Hustrun Elna (Hansson) född 1877, kom från Åraslöv, Vinslövs fs.

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi

Kommentarer (3)
av

Är själv ägare till flera foton från Rudolf Sammland, Vestra Boulevardgatan 202, Christi- anstad...så nog fanns han alltid.
hakanav

Att Rudolf Sammland var verksam i Kristianstad råder knappast något tvivel om. Han finns upptagen i Lennart Snabbs förteckning över fotografer (i Rötter) med uppgift att han etablerade sig 1879 i Stockholm 1879 och flyttade till Kristianstad 1886, där han var verksam på adressen Fisktorget 222A. Dessa uppgifter är hämtade ur Svenska Fotografers förteckning 1899. Fisktorget är enligt en hemsida utgiven av Kristianstads kommun det torg som i dag kallas Biltorget. Vad slutligen K-stavningen anbelangar är det ju enkelt att kontrollera att den var vanlig också långt innan 1930-talet, på de flesta gamla fotografier från Kristianstad som är inlagda i Porträttfynd är stavningen med K- och inte med Ch-. Den egendomliga omständighet att Rudolf Sammland på ett fotos framsida (#1571) anges vara verksam i Kristiania får väl förmodligen förklaras med tryckfel. Eftersom bilden trots denna text är inlagd i Porträttfynd under Kristianstad, Fisktorget 222A, förmodar jag att dessa uppgifter återfinns på kortets baksida.
av

Jag tvivlar på att denna fotograf verkade i Kristianstad. Se stavningen på fotografiet: Kristianstad! Förr - före 1930-talet - stavades det Christianstad. Dessutom har jag aldrig hört talas om denna fotograf.

Kommentera»

Se alla 3 kommentarer