#114881

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
C. O. Nordvall
Tryckt information på fotografiets baksida
Baksidan tom.
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Stig Näslund, Sundsvall
Uppladdad
2011-02-26 23:43:00
Tillhör album
Jacob Samuel Hellman (Smedberg) f. 1833 i Hällom, Selånger d. 1879 i Nedansjö, Stöde (Y) med hustrun Anna Oliva Olsdotter f. 1841 i Sundsvall (Y) d. 1892 i Nedansjö, Stöde (Y) samt sonen Per Olof Petter Hellman f. 1860 i Hällom, Selånger (Y). Som lite kuriosa kan nämnas att Anna Oliva var kusin med fotografen Carl Olof Nordvall som tagit den här bilden. Ur samma album som bild nr: #114878

Kommentarer (2)

Stefan Hallén

Det är alldeles säkert Per Olof på bilden. Varför de andra barnen inte är med på bilden kan man ju alltid spekulera om men familjen bodde ju i Stöde och fotot är taget hos Per Olofs mammas kusin C.O. Nordvall i Svartvik. Kanske var man där i något ärende och bara hade den äldste sonen med sig av praktiska skäl och så passade man på att ta ett foto. Det är inte lätt att veta.
Ann-Mari Bäckman

Per Olof kan vara ca 10 år på fotot, alltså skulle det vara taget ca 1870. Notera att det fanns fyra barn till 1870 i famijen. Varför har man man valt att bara fotografera sig med den äldsta sonen? Var det något speciellt tillfälle och därför har man låtit sig fotografera bara med äldsta barnet? Är man 100 % säker på att det är Per Olof, så är det han, för tidsmässigt stämmer det.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi