Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favoritbloggare på sidan.
Postad av i Rötterbloggen
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 1680
 • 0 Kommentarer
 • Skriv ut

Vilken förskräcklig vecka!

Vilken förskräcklig vecka!

 

I söndags drabbades många av oss boende i Karlstad av ett strömavbrott. Det varade i bortåt en timme. Som tur var så var middagen lagad och uppäten, kaffebryggaren var precis färdig, när strömmen gick. Men när den väl kom tillbaka började eländet – den fasta telefonen fungerade inte – inte så katastrofalt med tanke på att vi även har mobiler, men vi öppnar dörren nere vid entrén med den, TV-utbudet blev begränsat – inga idrotts- eller filmkanaler, bara basutbudet – också överkomligt, det värsta var att internet inte fungerade! Ja, jag vet att det mesta går att klara med mobilen men måste erkänna att mina kunskaper där är begränsade. Så med tanke på allt arbete med Sfd2014 så har det varit en förskräcklig vecka! Tänk vad beroende man är! Men äntligen – idag kom räddningen i form av en tekniker från Bredbandsbolaget!

Senaste nytt från arbetet med Sfd2014 är att nu är alla föreläsare klara!

Det är inte lätt att få till det! Det ska vara ett bra urval så att alla kan få något, som man är intresserad av eller tycker låter spännande. Ibland kan man ju också upptäcka nya intressanta saker genom att gå på ett föredrag, som man kanske inte tänkt sig.

Släktforskarförbundet kommer att genomföra en ”skrivarkurs”. Det vore något för mig. Jag har en massa i huvudet, som jag borde sätta på pränt. Men som delaktig i arrangörsstaben så lär det inte bli någon tid för det. Det är ju typiskt – här går man in för att skaffa de bästa föreläsare man kan tänka sig men har ingen möjlighet att gå själv. Undrar om någon skulle märka om jag stängde av mobilen och smet in någonstans? Nej, det vore okamratligt mot de andra som får slita.

Apropå att skriva – ”Huldas hemlighet” heter ett föredrag. Det är Birgitta Renström Linde, som står för det föredraget. Att höra henne vore spännande. Hon har ju skrivit en roman baserad på sin släktforskning. Så förutom att få höra en spännande och fängslande historia kan man säkert ta till sig ett och annat nyttigt för sitt eget skrivande. Men en hel roman? Nej, det ger jag mig nog inte in på.

Eller att få lyssna på Eva Kaijser, som jag redan nämnt i en tidigare blogg. Hon berättar om ”Svenska Hem – den sanna historien om Fröken Frimans krig”. Hoppas att det var riktigt många som följde den TV-serien! Jag var i alla fall helt fascinerad. Tänk vad de kvinnorna kämpade och tänk förresten vad vi måste kämpa än i dag! Än har vi långt kvar till jämställdhet, eller hur? Jag skulle kunna utveckla detta. Det kanske skulle få igång en del bloggsvar. Men, nej, jag ska inte bli för politisk. Vi får säkert nog av politik ändå framöver. Valår som det är!

Detta var bara ett litet axplock bland kvinnorna. En man vill jag nämna igen - Ulf Karlsson – honom vill jag gärna slå ett slag till för. Det han har att säga oss är jätteviktigt - ”Bli äldre utan att åldras”! Ni lär er kanske inte mer om släktforskning genom att lyssna på honom men varför inte koppla av med något annat en stund! Ta gärna med er en kompis, som också kan ha nytta av att lyssna på Ulf. Mycket tänkvärt för oss som har lätt för att fastna vid datorn. Jag tillåter mig att skryta lite - jag gympar två gånger i veckan – det vet alla som försöker boka möten med mig tisdag eller torsdag fm. Jag försöker att hålla dessa tider så långt det någonsin går.

Bilden, som inleder min blogg idag pryder framsidan av vår nya folder inför Sfd2014. Det är en akvarell målad av en av våra medlemmar, Anneli Johannesson, som också är mycket delaktig i arbetet med släktforskardagarna. Hon är inte bara duktig att måla, hon är en fena på datorer också – tur för oss som behöver hjälp. Originalakvarellen kommer att lottas ut i lotteriet. Så bara det gör ju att man ska köpa ett program. Det blir dessutom en hel massa andra fina priser också.

Gå in på vår hemsida www.sfd2014.se och på Facebook där det finns mycket mer att läsa om alla föreläsare och där det också kommer att bli möjligt att köpa biljetter i förväg till föreläsningarna. En bra idé om man vill vara säker på att få plats.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer