Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favoritbloggare på sidan.
Postad av i Rötterbloggen
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 1521
 • 0 Kommentarer
 • Skriv ut

Sommar - vad betyder det för oss?

Sommar - vad betyder det för oss?

Sommar betyder säkert olika saker för oss, Den här sommaren är ingen annan lik – men så känner man kanske alltid. Man hoppas väl i första hand på bra väder. Det underlättar ju för arrangörer av alla de otaliga arrangemang som genomförs.

Sommaren är fylld av allehanda arrangemang även för en släktforskarförening. Normalt sett brukar Värmlands Släktforskarförening finnas med på många arrangemang. Släktforskning är ju något som verkligen intresserar många idag. I år har vi av förklarliga skäl dragit ner något på våra arrangemang. Mycket av vår energi går ju åt till årets släktforskardagar. Många av våra medlemmar är engagerade i detta arrangemang och lite ”semester” måste vi också försöka unna oss.

Något som återstår är Kulturveckan i Sunne 5-6 augusti och i september har vi Skördefesten på Värmlandsnäs. Under september börjar sedan våra höstprogram på många olika håll i Värmland.  För dig som vill veta mer om dessa och övriga aktiviteter så ska du titta in på föreningens hemsida www.varmlandsrotter.se . I vår tidning VärmlandsAnor finns också mycket information.

Det är ju inte säkert att hela familjen är engagerade i släktforskning utan vill göra något annat. Delar av min familj har just gett sig av för att fjällvandra, något som alltid har funnits som ett stort intresse hos oss. Själv stannar jag hemma den här gången. Min förklaring till detta är att jag unnar de andra att få ett bra väder dvs slippa regn, som de senaste gångerna som jag varit med har öst ner. Det är inte speciellt roligt att sätta upp ett tält i ösregn! Det är dessutom första gången ett av våra barnbarn ska ligga i tält. Vi får se om det hjälper att jag stannar hemma!

Vad ska då jag hitta på? Fyra dagar! Ja, en del finns, som jag måste göra, men det blir en del tid över. Kanske bara slappa i solen och bada lite, läsa lite - vila!

För min del har sommaren hittills inneburit en hel del förändringar, som jag själv inte kan styra över, men som gör att jag reflekterar en hel del över livet. Vi hamnar väl alla i sådana situationer ibland. Som tur är så tar många praktiska saker över.  Släktforskardagarna är definitivt en sådan grej, som gör att man får lite annat att reflektera över. Nu är det inte långt kvar! Men det dyker ändå upp saker som vi försöker lösa. Vi vill ju göra allt så bra som möjligt.

Glöm inte att kolla på vår hemsida www.sfd2014.se och på Facebook, där finns alltid nyheter och uppdateringar!

Vilken tur att det finns mobil och mail! Hur klarade vi oss utan detta? Faktum är att barnbarnet, som idag åkte till fjällen, gjorde reflektionen att han skulle ”koppla av” från sin mobil! Ska bli kul att höra hur han upplevt detta. Har en känsla att jag själv inte kommer att koppla ifrån vare sig mobil eller mail!

Just nu sitter jag och tittar ut över sjön Alstern strax utanför Karlstad. Solen skiner, det ser ut att bli en fin dag. Jag har ätit frukost, och jag har en hel dag framför mig. Blir väl ett och annat mail samt lite senare en tur in till stan, där jag måste kolla igenom alla papper, som bara blivit liggande de senaste veckorna. Där finns säkert saker som måste åtgärdas. Tvätt finns det också det vet jag. Kanske borde jag städa? Nej, nu räcker det väl? Varför kan man inte bara koppla av?

Kommentarer