Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favoritbloggare på sidan.
Postad av i Rötterbloggen
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 1513
 • 0 Kommentarer
 • Skriv ut

Ska vi som tycker om att skriva ersättas av en robot?

Ska vi som tycker om att skriva ersättas av en robot?

 

Ska vi som tycker det är roligt att skriva ersättas av en robot?

Ja enligt forskning så är det helt möjligt! Men det är väl så att när det gäller fakta är det kanske ok, men det lär väl vara trevligare att läsa vad en mänsklig person presterar! Det är väl tur - vi som tycker det är roligt att uttrycka oss i skrift har än så länge vårt berättigande!

I organisationen för årets Släktforskardagar samarbetar Värmlands Släktforskarförening med Sveriges Migrationscenter och Arkivcentrum. Båda finns i Karlstad och residerar i ärevördiga gamla byggnader. Migrationscentret har sina lokaler i Residenset, en gammal byggnad mitt i stan. Residenset byggdes efter den stora branden, som drabbade Karlstad 1865.

På Migrationscentret kan man få hjälp med allehanda frågor rörande t ex emigrerade släktingar, man har en stor forskarsal, lokaler för utställningar och en trappa upp finns konferenslokaler och stora samlingssalar, som även kan användas för fester. Vi, d v s organsationen inför Sfd 2014, håller till på Migrationscentret med en del möten och jag har själv varit där på fest i andra sammanhang.

Högre upp i residenset kan de kungliga sova över vid besök och där residerar vår landshövding. Vi försökte få hit prins Carl Philip till invigningen, eftersom han är hertig av Värmland, men tyvärr hade han annat för sig. Man kan ju undra vad som var viktigare än att komma till Släktforskardagarna?

I de här övre regionerna finns också representationssalar. Där har jag aldrig varit. Undrar vad jag ska göra för att få en inbjudan dit? För jag är naturligtvis lite nyfiken på hur det ser ut där. Jag vet att vår nuvarande landshövding har en del arrangemang då "vanligt folk" har möjlighet att komma dit. Så kanske även jag kommer dit någon dag. Landshövdingen kommer ju förresten på invigningen av Släktforskardagarna. Förhoppningen är att han även deltar i banketten på kvällen tillsammans med sin fru. En f d landshövding kommer också på invigningen nämligen Ingemar Eliasson, och kanske även han kommer med sin fru på lördagskvällen. Han är ju välkänd även för sitt arbete vid Kungliga slottet. Dessutom har han värmländska anor, vilket han troligen kommer att berätta om. Jag hade förmånen att få besöka slottet för några år sedan och bli guidad av honom.

När det gäller Arkivcentrum får jag berätta lite mer om detta i nästa blogg.

Idag promenerade jag genom Stadsträdgården i Karlstad, en plats som är värd mer uppmärksamhet, men jag nöjer mig just nu med att berätta om de blommande krokusen, Massor av vita krokusar - våren tycks vara här - visst är det härligt!

 

Kommentarer