Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favoritbloggare på sidan.
Postad av i Rötterbloggen
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 1597
 • 0 Kommentarer
 • Skriv ut

Jag ska också på släktträff!

Jag ska också på släktträff!

 

Ted skrev ju i sin blogg häromdagen om sitt släktträffsprojekt. Den släktträff, snarare kusinträff, som jag ska på har inte dessa stora proportioner. Det är inte ens min egen släkt egentligen, utan på min mans sida. Men som gift med en av kusinerna så får också jag vara med, vilket jag är mycket glad för.

De här träffarna, som pågått några år nu, är jättetrevliga. Vi är inte fler än att vi kan alternera och träffas hos varandra. Vi har varit flera gånger i Dalsland och eftersom ursprunget bl a finns där, så faller det sig då naturligt att även besöka platser, som har anknytning till släkten. Givetvis blir det även besök i kyrkor och på kyrkogårdar. En del av släkten befinner sig av naturliga skäl där.

Den här släkten har också anor i Skaraborg, så jag kanske ska ta ett samtal med Ted om detta, eftersom det tycks vara hans domäner. Det kanske vore idé att ta till DNA?  Jag har tidigare forskat fram en del nyheter inför varje träff, men i år blir det inget nytt. Kanske någon annan kommer med något. Jag försöker i alla fall att snappa upp vad de andra har att komma med.

Jag har tänkt att det vore roligt att göra något liknande på min egen sida. Men eftersom jag bara har tre riktiga kusiner och en bror, så blir det inte många, inte ens med respektive. Jag har förstås några kusiner, som jag inte är släkt med – ja, det låter lite konstigt – men så här är det: min morfar blev änkeman med två små barn, mina ”oriktiga” kusiners mormor blev änka, också hon hade två barn. Morfar och denna ”mormor” gifte sig och detta är alltså kusiner på ”mormors” sida. Blev det krångligt? Men släktforskning kan ofta bli krångligt.

Vi har i alla fall kallat oss för kusiner men eftersom dom inte heller är många, bara sex stycken, så blir det inte många för en träff. Och vi har ju inte heller samma anor, Nej, det var nog ingen bra idé. Jag får nog hitta på någon annan konstellation.

Jag har ju faktiskt släkt här i Karlstad, som jag inte känner, men som jag har forskat mig fram till. Det hade väl varit en bra idé att bjuda in dom till årets släktforskardagar! Att jag inte tänkt på det tidigare! Nu vet jag inte om jag hinner att få fram adresser. Men om det blir någon regnig dag framöver så kanske ...

För den som är intresserad av DNA, som jag nämnde, så vet ni väl att Peter Sjölund kommer och föreläser om detta? För den som vill samla ihop sig och skriva en släktbok finns möjlighet att gå en kurs under släktforskardagarna. Den sköter Sveriges Släktforskarförbund helt och hållet om. Så för den som är intresserad blir det vända sig dit.

Har du inte kollat vår hemsida www.sfd2014.se eller FB på sistone, så kan det vara en bra idé. Det sker uppdateringar hela tiden!

Bilden, som pryder bloggen idag visar utsikten mot "gamla stenbron" från Karlstad CCC, där vi håller till med släktforskardagarna. Tjusigt, inte sant?

Nu ska jag passa på att gå ut i solen en stund. Man vet inte hur länge den är kvar!

 

Kommentarer