Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favoritbloggare på sidan.
Postad av i Rötterbloggen
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 1562
 • 0 Kommentarer
 • Skriv ut

Hoppas inte vädret ställer till det …..

Hoppas inte vädret ställer till det …..

Vädret har inte varit nådigt de senaste veckorna och vi har varit hårt drabbade i Värmland. Det ska dock inte ställa till några problem för er som ska hit på Släktforskardagarna. De stora vägarna är öppna, även om man fortfarande igår fick lov att åka igenom Kristinehamn från det ena hållet på E18, men detta är säkert också klart till helgen. Tågtrafiken går med något reducerad hastighet mellan Karlstad och Kristinehamn, men det har säkert också ordnat sig.

Det ser ut att bli fint väder till helgen. Det är redan nu betydligt varmare igen och solen skiner. Då blir ju allt mycket enklare och trevligare.

Jag tog en promenad hem till min mamma igår på eftermiddagen – jag tycker ju om att gå – och då är det ju en fördel om det håller uppe. På vägen till henne passerar jag såväl Östra som Västra kyrkogården och ibland går igenom någon av dem. Jag tycker det är spännande att gå på kyrkogårdar och läsa på gravstenarna. Ibland ser man något känt namn, man ser imponerande stenar, vilket nästan kan kännas lite makabert. Här är vi minsann inte lika. Det finns ju gravar som inte ens har en sten.

I går upptäckte jag Gunnar Turessons grav. Han var poet och trubadur men kanske framför allt tonsättare. Han har bl a tonsatt många av sin svåger Dan Anderssons dikter. Dan var nämligen gift med Gunnar Turessons syster Olga.

 

b2ap3_thumbnail_20140822_133557.jpg

Gunnar Turessons grav

 

Det drar ihop sig till Sfd2014 nu och vi har en livlig mailkorrespondens för att klara ut eventuellt kvarstående frågor. På fredag kommer vi att ta emot många av utställarna och lokalerna på K CCC ställs i ordning för det stora evenemanget. I dag, torsdag, är det pressträff och vi hoppas att press, radio och TV ställer upp i stor skala. Den som åker buss i Karlstad matas nu med information om Släktforskardagarna och evenemanget syns lite varstans. Vid infarterna till Karlstad syns vi också på de stora reklamskyltarna. Ingen kan missa vad som ska hända på K CCC till helgen!

Vi försöker också på alla sätt att locka även de icke redan frälsta släktforskarna. Många av våra föredrag kan ju många andra också vara intresserade av. Vi möts av kommentaren att man tycker det är billigt. Betala 50 kr i inträde och du har tillträde till såväl mässan som hela föreläsarprogrammet! Ja, det är billigt, men vi hoppas ju på detta sätt att locka fler att komma. Det kan det ju vara värt för att få lyssna på ett föredrag.

I går hade jag TV:n på för att titta på nyheter, men telefonen ringde förstås. Efter en stund, när nyheterna var slut, hörde jag, trots telefonsamtalet, en röst, som jag kände igen – Christopher O´Regans! Tyvärr hann jag inte se inslaget men får väl kika på SVT Play. Tänk vilken tur att det finns. Cristopher kommer ju dessutom till Karlstad till helgen och håller föredrag på Släktforskardagarna både lördag och söndag.

I måndags missade jag även ”Vem tror du att du är”, som ju startade en ny säsong. Det är ett program, som jag tror gör en hel del för intresset för släktforskning. Bara man inte tror att det går lika lätt i verkligheten. Att böckerna bara ligger där uppslagna på precis rätt sida! Men det är väl lite av tjusningen- man letar och letar och letar och så vips hittar man något och blir jättelycklig! Men den som har ett problem kan ju passa på under helgen och besöka ”Släktsök” om det är något man har fastnat på.

 

 b2ap3_thumbnail_20140815_161639_20140827-181548_1.jpg

 Värmlands museum till höger och Sandgrund Lerinmuseet till vänster, båda två väl värda ett besök.

Hinner man med något mera än att besöka Släktforskardagarna. Ja, kanske om man stannar två dagar. Då kan det vara värt att besöka Värmlands Museum, Brigadmuseet och Sandgrund Lars Lerin-museet.

 Vi i Värmlands Släktforskarförening ser verkligen fram emot den här helgen! Hoppas vi ses!

 

 

 

Kommentarer