Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favoritbloggare på sidan.
Postad av i Rötterbloggen
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 1525
 • 0 Kommentarer
 • Skriv ut

Genrep

Genrep

 

DU HAR VÄL BOKAT IN SISTA HELGEN I AUGUSTI FÖR SLÄKTFORSKARDAGARNA I KARLSTAD?

Nu har vi haft genrep! Så vi är laddade och ser med spänning fram emot Släktforskardagarna 2014!

Det blir många som kommer att vara klädda i den gula tröjan och som ska hjälpa till med diverse praktiska göromål under mässdagarna. Så vi samlade helt enkelt ihop alla ”medhjälpare” och träffades på Karlstad CCC, där släktforskardagarna går av stapeln. Alla medhjälpare är ju inte från Karlstad, och även bland dem från Karlstad, så fanns det några som aldrig hade varit på K CCC.

b2ap3_thumbnail_20140811_161603.jpg

 

Vi som arbetar med förberedelserna får dagligen frågor om olika saker så jag tänkte försöka dra ett strå till stacken och skingra vissa dimridåer. Hoppas jag är tydlig nog så att jag inte rör till det ännu värre! Att informera så att det blir tydligt för alla är inte lätt – det har vi märkt!

Inträdet till mässan är 50 kr per dag.  Det går att betala med kort, men helst ser vi förstås att du har en femtiolapp i näven. Då går det fortare. Är ni två går det givetvis lika bra med hundring. Vi kommer också att sälja mässprogram för 20 kr och då kan det vara bra att vara försedd med en ”tjuga”.  Ett antal personer kommer att finnas lite varstans, till och med utanför entrén, och sälja program och de kan naturligtvis inte ta kort!

Ett program ska du absolut förse dig med. Där finns en hel del läsvärt och dessutom kartor över alla våningsplan så att du lätt ska hitta rätt! En förteckning över alla utställare finns också förstås. Du kan läsa om alla föredrag, vilken tid och i vilken sal det äger rum. Dessutom lite kring föredragshållaren och ämnet.

Vi har ett digert program med många föredrag och vi har sålt en hel del biljetter i förköp – men bara ungefär hälften av biljetterna till varje föredrag. Så även om du inte köpt biljett i förväg så finns det gott om platser kvar. Men då gäller det ju förstås att köa och då kostar det inget! Vi kommer inte att sälja några biljetter på plats, men den som har en förköpsbiljett har en reserverad plats och behöver inte köa! Det är ju det man har betalat i förväg för.

Du som är på mässan på lördag ska, om du har möjlighet, gå på invigningen kl 10. Den äger rum i stora kongressalen och där är det gott om plats. Det blir en del överraskningar i form av musikunderhållning av högsta klass! Du som läste bloggen förra veckan vet vad! Och apropå rättstavning, som jag skrev om då så stavade jag fel – kören heter ”Manhem” med ett n!

Det kan löna sig även på annat sätt att ha ett program. Mässprogrammet är också ett lotteri med massor av riktigt fina vinster.

Du som eventuellt ännu inte har börjat släktforska och kanske vill ha lite hjälp på traven eller du som kanske har kört fast på någon – då finns Släktsök – ingen nyhet, det brukar finnas på släktforskardagarna. I år har vi 10 stationer med erfarna släktforskare på plats. Om du söker någon anförvant eller bekant, som du kanske tror också besöker släktforskardagarna, kan du efterlysa denne via AN-knytaren. Eller du kanske misstänker att någon annan har någon upplysning, som du skulle vilja ta del av. AN-knytaren är en anslagstavla, där du kan sätta upp din efterlysning.

Du ska naturligtvis ta dig gott om tid och gå runt på mässan. Här på K CCC ska det inte vara några problem att förflytta sig. Visserligen håller vi till på olika våningsplan, men det finns rulltrappor och hissar, så allt är lättillgängligt och allt finns i samma hus.

Kanske någon behöver ”gå och pudra näsan” (vad säger en man, han pudrar väl inte näsan?). Ja, ni vet att jag menar ”gå på toa”. Det blir inte heller några problem. Det finns massor av toaletter fördelade på alla våningsplan!

Troligen blir du både hungrig och kaffesugen - inga problem. Här finns såväl fika som mat och har vi tur så kan man sitta ute på bryggan. Men då får solen hitta tillbaka till Karlstad. Ja, vi ska inte klaga. Även om det har regnat en del de senaste dagarna så skiner solen också mellan skurarna.

Tyvärr har ju många drabbats av vädret den här sommaren, som verkligen har ställt till det. Det finns mycket för våra myndigheter nu att ta tag i. Och för att inte tala om våra politiker. Men dom har väl fullt upp med valet kan jag tro. Men innan vi går till valurnorna ska vi genomföra Släktforskardagarna 2014!

 

Kommentarer