Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favoritbloggare på sidan.
Postad av i Rötterbloggen
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 1566
 • 0 Kommentarer
 • Skriv ut

Finns det något mer att säga om Sfd 2014?

Finns det något mer att säga om Sfd 2014?

 

Ja, det är klart att det gör även om det känns alldeles tomt i mitt huvud just nu!

Till att börja med: bilden som inleder i dag är Karlstad CCC - igen - nu sett från Västra Kyrkogården. Nu har vi i olika sammanhang visat K CCC från alla håll och kanter tror jag!

Parkering kanske? Jag har inte skrivit så mycket om detta. Vid avfarterna från E18 såväl från Kristinehamnshållet som från Grumshållet, vid Rudsmotet finns det anslag, som hänvisar till den stora parkeringen, som finns vid Färjestads ishall/travbana. Därifrån kommer det att gå gratisbussar i skytteltrafik under förmiddagarna – både lördag och söndag - till K CCC. Bussarna går mellan kl 08.30-11.30 och är skyltade ”Släktforskardagarna”. Från mässan får man ta den reguljära bussen nr 6, vilket inte är något större problem. Den går från hotell Sara Winn bara något stenkast från K CCC. Man kan köpa den s k ”turkronan” i K CCC:s reception för att betala med. Numera är det ju tyvärr så att det ofta är problem att betala med kontanter lite varstans p g a rånrisken. Det är ju för bedrövligt hur det är i vårt samhälle. Eller hur? Visst, får du inte tag på turkronan går det även att betala med kontanter. Så helt kört är det inte. Färjestadsparkeringen är kanske den bästa lösningen om man inte känner till stan eller vågar chansa på att parkeringarna i centrum inte redan är fyllda.

Det finns även andra parkeringar förstås. Gå in på vår hemsida www.sfd2014.se och läs mer om detta. Det finns förstås parkering vid K CCC, men den kommer säkert att fyllas snabbt. Parkeringarna vid Slussvakten, Bilan och Fullriggaren tycker jag verkar bra, men då får man gå lite grann. Inte långt alls och möjligheten finns ju att släppa av den som inte orkar gå och sedan åka och parkera. Det tar ca 5-10 min att gå. Vid hotell Sara Winn och vid Bibliotekshuset finns också ganska stora parkeringar, jättenära till K CCC. Parkeringshus finns också vid Ahlmarkshuset t ex. Så visst finns det parkeringar även i stan om man är i tid.

Vill igen nämna lite om båtbusstrafiken i Karlstad. Släktforskarhelgen är de sista dagarna som båtarna går i sommar - så passa på att åka! Det kostar inte mer än en busstur och man kan kliva av och på vid alla de hållplatser, som finns runt om i stan. Det finns bl a en hållplats vid K CCC. Jag måste erkänna att jag inte åkt med båtbussen i sommar. Ja, det är för bedrövligt. För det är faktiskt kul att se stan från vattnet. Det blir en helt annan upplevelse.

 

 

b2ap3_thumbnail_20140820_151919.jpg

      Båtbussen går under Tingvallabron (som jag alltid kallat Sundstabron)

Jag bor ganska centralt i stan och går oftast när jag ska någonstans! Inga problem med parkering och motion och ”frisk” luft får jag på köpet. Undrar egentligen hur frisk luften är? På vissa gator i stan är den säkert inte alls speciellt frisk.

Det tar nog omkring 15 min för mig att gå till K CCC, men eftersom jag gillar att gå så är det inga problem, om det inte regnar förstås, som det gjorde idag, när jag var ute. Jag lyckades igen att komma ut i ett skyfall. Idag var jag försedd med regnkappa och paraply, men detta hjälpte föga. Vid hemkomsten var det bara att gå in i badrummet och klä av sig rubbet och hänga upp allt på tork. Jag gillar definitivt inte vare sig regn eller blåst – då föredrar jag att hålla mig inomhus. Men ibland har man inget val – man måste gå ut.

b2ap3_thumbnail_20140819_111843.jpg

Stadsträdgården efter regnet

Detta var mycket om parkering och regn. Vad mera kan man eller bör man säga om släktforskardagarna så här i elfte timmen? Ja, kanske att vi nu hoppas att allt ska fungera och att vi alla får en trevlig helg i Karlstad. Och det är klart att vi får!

Nu har vi äntligen fått veta att nästa års släktforskardagar kommer att äga rum i Nyköping. Så nu vet man i Nyköping - Oxelösunds Släktforskarförening att man har lite grand att syssla med framöver. Men ni ska veta att även om det innebär mycket jobb så är det också jätteroligt!

 

 

 

 

Kommentarer