Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favoritbloggare på sidan.
Postad av i Rötterbloggen
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 1809
 • 1 Kommentar
 • Skriv ut

AN-knytaren - vad är det?

AN-knytaren - vad är det?

Jo, det är nåt nytt, som vi har hittat på inför Sfd2014. AN-knytaren – vi knyter ihop folk som har samma anor i sin forskning! Inte AN-bytaren, som jag råkade skriva förra veckan. I och för sig skulle det kunna heta så också! Många ”byter” säkert uppgifter med varandra också. ”Vi” hittat på förresten - det är en av våra engagerade medarbetare, Lenah, som kläckt idén! Och namnet!

Lenah har, som många av oss andra också, på tidigare släktforskardagar upplevt att många besökare söker kända eller okända släktingar eller kanske andra bekanta eller information om forskning på någon specifik släkt under de här dagarna. Man undrar om dessa kanske också har kommit på den ljusa idén att åka på släktforskardagar. Men hur hittar man varandra? Det är inte så lätt bland tusentals besökare! Vi är ju många som hjälps åt i våra montrar och just när frågan ställs kanske inte rätt person råkar vara där.

Vi kommer därför att ordna en ”efterlysningstavla”, som vi kallar ”AN-knytaren”. Hur denna kommer att se ut vet vi inte riktigt än. Vi spånar som bäst för att få till det riktigt bra. Hur som helst så ska du som söker någon eller något kunna sätta upp din efterlysning på tavlan med till exempel ditt mobilnummer. Har du ingen mobil kan du uppge en tid och plats för ett möte och kanske att den efterlyste då dyker upp eller om du har någon annan idé. Mer och kanske bättre information än den jag ger här finns redan på hemsidan www.sfd2014 och på Facebook. Så gå in där och kolla.

Detta kanske är något för mig förresten! Jag har forskat fram släktingar, som jag vet t o m bor här i Karlstad, men som jag ännu inte kontaktat. Jag visste inte att det fanns värmlandsanknytning på den grenen förrän jag själv började forska. Jag vet också att andra forskar på samma grenar som jag och vi borde ju kunna hjälpa varandra. Det är alltid roligt att träffas och utbyta upptäckter. Detta blir något för mig att ta tag i under kommande höst och vinter. Men vem vet det kanske kommer någon till Släktforskardagarna och efterlyser mig – det vore kul!

Nu till något helt annat – är det någon mer än jag som börjar tröttna på fotbolls-VM? Blir dom aldrig färdiga? Inte nog med att de långa matcherna ska sändas. Nej, dom börjar sända en timme före också! Och efter också! Det analyseras och spekuleras och tölas! Och är det inte fotboll då är det politik – just nu från Almedalen. Blir vi något klokare av dessa debatter och utfrågningar? Nu är jag allt en riktig gnällspik – man behöver ju inte sätta på TV:n! Men det är konstigt för då är det någon annan som gör det.

Nu hoppas jag att sommaren snart är tillbaka så att vi hinner njuta några veckor innan startskottet för årets Släktforskardagar går!

PS!  Apropå min bild idag, nej jag har inte fått fnatt - jag vet att det är år 2014 och att vi står inför Sfd2014. Tyckte bara det var roligt att visa hur loggan såg ut 1999, när Värmlands Släktforskarförening senast arrangerade dagarna. Som ni ser - gamla bron finns där, solen finns där och vår landskapsblomma Skogsstjärnan. Vi skulle ha kunnat använda samma bild om inte datumet varit fel!

 

 

 

 

 

Kommentarer

 • Magnus Sälgö
  Magnus Sälgö torsdag, 03 juli 2014

  Trevligt

  Skulle gärna vilja se den i elektronisk form som jag sa på FB så man vet vad andra vill diskutera så man kan förbereda sig......

  Vet inte om det jag som är seg men aktiviteter för oss dödliga dvs. inte utställare är lördag/söndag dvs. 30/31 aug

  Har lusläst http://www.sfd2014.se/ men är inte klokare

  "Under fredagen sker Sveriges Släktforskarförbunds aktiviteter"
  Fråga ?!?!? för oss dödliga eller bara den inersta kretsen

  "På fredag kl 11-17 anordnas dessutom två bussresor för intresserade.
  Dels rundturen Sagolika Sunne, med besök på bl.a. Mårbacka och Rottneros Park. Dels rundturen Konst & Design i Värmland med besök på Sliperiet samt Klässbols Linneväveri.
  En närmare information om resorna kan du läsa här.
  Resorna anordnas av Resedesign i Sverige AB, som ansvarar för bokning och betalning.

  Lördag 30 augusti

  Mässan kl 09-17
  Invigning kl 10-ca10.40

  Söndag 31 augusti

  Mässan kl 09-16
  Dragning i lotteriet kl 15.15"

 • logga in först för att lämna en kommentar