Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Wiki-Rötter firar till tusen!

Tusen artiklar om släktforskning har nu skrivits i Wiki-Rötter, släktforskarnas eget uppslagsverk på nätet. Tanken är att wikin ska vara ett av de verktyg som Sveriges Släktforskarförbund tillhandahåller för att underlätta för Sveriges släktforskare. Det är också meningen att uppslagsverket ska fungera interaktivt, dvs skötas och byggas av användarna.

Wiki-Rötter är en wiki, och som sådan liknar den t.ex. Wikipedia i formatet. Det finns emellertid en mycket viktig skillnad, och det är att varje artikel som införs, skrivs ur ett strikt släktforskarperspektiv. Därför finns så gott som alltid något stycke i varje artikel som uteslutande förklarar varför artikeln har med släktforskning att göra.

Ännu så länge verkar det som att många släktforskare inte har hittat fram till Wiki-Rötter, eller förstått vilken resurs wikin är, men med tiden finns det hopp att flertalet släktforskare inte bara anlitar Wiki-Rötter som den encyklopedi den är, utan också bidrar med sina egna viktiga kunskaper om släktforskning.

Gå till wikirötter /klicka här!