Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

DNA Academy avvecklas

Företaget DNA Academy läggs ned. Alla bokade uppdrag kommer att genomföras som planerat och företaget kommer att kontakta de kunder som på något vis berörs inom kort.

index christina
Peter Sjölund och Christina Sagersten.

Kunskapstörsten inom ämnet släktforskning med DNA tycks omättlig och därför var det många som blev bestörta över beslutet som nyligen fattades av företagets grundare Peter Sjölund och Christina Sagersten, som de senaste två åren har mött otaliga släktforskare i workshops, genom individuell rådgivning och inte minst i sina webbkurser.

Peter Sjölund är också en flitigt anlitad föreläsare, som drar fulla hus – inte minst på Släktforskardagarna. Så här kommenterar han beslutet:

– Ja, tyvärr blev vi tvungna att avveckla DNA Academy. Vi hade byggt kärnan i bolaget på webbkurser och över tid så visade det sig att det sker så mycket snabba förändringar inom DNA-området. Webbsidor ändrar utseende och databaser försvinner, vilket gjorde att alla kurserna började bli inaktuella. Och att göra stora uppdateringar i dem hade vi helt enkelt inte ekonomi till, säger han.

Fortsätter i egen regi

Men lyckligtvis kommer varken Peter Sjölund eller Christina Sagersten sluta sprida kunskap om DNA-släktforskning. Båda fortsätter i sina egna bolag.

Enligt Peter Sjölund kommer de knappast slå av på takten.

– Det kanske snarare blir tvärtom. Nu kommer vi att jobba vidare i våra respektive bolag med att hjälpa släktforskarna genom DNA-djungeln. Och jag har spännande saker på gång, säger Peter Sjölund.

Christina Sagersten kommer att fortsätta hjälpa människor som vill hitta sina biologiska nära släktingar (föräldrar, far-/mor-föräldrar) med hjälp av DNA-släktforskning och Peter Sjölund, som brinner för den djupa historien, kommer att på olika vis fortsätta att hjälpa människor hitta sitt djupa ursprung och att använda DNA för att verifiera sin släktforskning.

Du som prenumererar på Släkthistoriskt Forum kommer även i fortsättningen få ta del av Peter Sjölunds kunskap. I nästa nummer av tidningen reder han ut begreppen kring trassliga avtalsvillkor i DNA-branchen.

– Och förhoppningsvis kommer jag även att svara på kommande intressanta DNA-frågor. För frågor finns det gott om därute! Säger Peter Sjölund.

uppslag DNA

Inte prenumerant?

Självklart vill du inte missa senaste nytt om släktforskning – en helårsprenumeration på Släkthistoriskt Forum kostar bara 250 kr och just nu får du dessutom en snygg påse på köpet. Beställ här.