Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Fira med Riksarkivet

riksarkivet 400 ar frimarkeI veckan bjuder Riksarkivet in till 400-årskalas runt om i landet. Passa på och ta del av festligheterna.

På lördagen den 28 april är det öppet hus med specialarrangemang på Riksarkivet Marieberg i Stockholm. Här kan du läsa mer om det.

Men redan nu på torsdag inleds det officiella firandet av Riksarkivets 400-årsjubileum. I Stockholm blir det med kunglig glans då H.M. Konungen kommer att framföra sin gratulation till Riksarkivet och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunkhe med flera kommer att hålla tal. På kvällen blir det festligheter på Gamla Riksarkivet för inbjudna gäster.

Tårta och soldatforskning

Men det är inte bara i Stockholm det kommer att firas. Flera av landsarkiven kommer också ha utökade öppettider med spännande aktiviteter. Här kan du läsa om alla planerade jubileumsaktiviteter.

Landsarkivet i Östersund till exempel bjuder in allmänheten till att ta del av live-streaming av firandet i Stockholm och det kommer bland annat att bjudas på tårta. Läs mer här.

På torsdag bjuder även Krigsarkivet in till öppen visning och föreläsning. Historikern och författaren Lars Ericson Wolke föreläser om hur man som släktforskare finner uppgifter om sina militära förfäder. Läs mer här.

Bilden: Riksarkivet har tillsammans med Postnord tagit fram jubileumsfrimärken.