Nästa år landar Släktforskardagarna i småländska Växjö. Det blir Kronobergs Genealogiska Förening (KGF) som står som värd med hjälp från Emigrantinstitutets Vänner och Kulturparken Småland AB. Det är med andra ord bara för alla släktforskningsbitna att ta fram kalendern och boka in en sensommarutflykt till Småland.

Migration temat för nästa år

vaxjo webbVäxjö är en central punkt i södra Sverige med ett bra läge. Dessutom finns Emigrantinstitutet med forskarsal i staden och emigranter är ett intressant ämne för många släktforskare. Det är 21 år sedan Släktforskardagarna arrangerades i Växjö sist, då var också temat just "Emigration".

Nästa års släktforskardagar får det lite bredare "Migration" som tema. Fortnox Arena, en innebandyarena invigd 2012, är platsen där det hela kommer att äga rum den 1-2 september 2018.

All information du behöver kommer att finnas på www.sfd2018.se inom den närmsta tiden. Ännu så länge är sidan under uppbyggnad.

Bilden: Bengt Carlsson och Nils-Eric Lövgren från Kronobergs Genealogiska Förening, KGF, var på plats i Halmstad för att insupa inspiration och informera. Foto: Olle Söderström

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button