Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Julklapp till dig med rötter i Östergötland

ragna hembygdsf

Innan jul kom ett spännande tillskott till Arkiv Digitals databas, särskilt för dig med rötter i Östergötland. Regna hembygdsförening har nämligen valt att digitalisera och tillgängliggöra stora delar av sitt arkivmaterial med hjälp av Arkiv Digital. 

Släktforskare med tillgång till Arkiv Digital kan glädjas åt tre stora personarkiv: Arkiven efter Adolf Guditz, Herbert Larsson och Axel Ericssons forskning under 1930, 40- och 50-talen. Även Regna hembygdsförenings stora bildarkiv är en guldgruva och som grädden på moset finns även flera gårdsarkiv, kyrkohandlingar, utdrag ur domstolsprotokoll, laga skifteshandlingar, privata brev, köpehandlingar, kartor, bilder och mycket mer bland de digitaliserade handlingarna. Det äldsta materialet är från 1600-talets slut.

Gratis tillgång på Släktforskningens dag

Du som inte prenumererar på Arkiv Digital kan passa på den 20 januari – i samband med Släktforskningens dag slår företaget nämligen upp portarna till sitt enorma arkiv och ger gratis tillgång för alla att testa hela databasen. Även baskunder kommer att kunna använda deras Allt-i-ett-tjänst under hela helgen. 

Missa inte att kika på Regna hembygdsförenings fantastiska bildsamling, där det finns möjlighet att hitta släktingar för dig med anor från trakten – många av porträtten innehåller nämligen namnuppgift, födelse- och dödsår. Bilden som illustrerar den här artikeln är ett urklipp från en bild i Arkiv Digital: Regna hembygdsförening: Fotoalbum (E) Album:9 Bild 150. Du som har tillgång till Arkiv Digital hittar originalbilden här.