Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Fångas du av porträtt?

Porträttfynd växer så det knakar, i skrivande stund finns 182484 fotografier i Rötters digitala porträttsamling. Just nu söker Sveriges Släktforskarförbund en administratör för databasen.

Vad gör man av porträtt som ingen numera vet någonting om? Det är ett verkligt detektivarbete att identifiera personer på gamla porträtt som man inte har någon förkunskap om. Men med hjälp av Porträttfynd kan det faktiskt vara möjligt.

Anna i bagerietSveriges Släktforskarförbunds porträttdatabas utökas med bilder av kända och okända personer varje dag och de som bidrar till den är inget mindre än hjältar i släktforskningens tjänst. Det finns de som under flera års tid har laddat upp hundratals – ibland tusentals – porträtt som de har hittat hos släktingar eller bekanta, på loppmarknader, auktioner och i second-hand butiker.

Under julhelgen laddades det upp porträttfotografier som aldrig förr. Ett av de nya ansiktena i databasen ser du till höger: #191601 – "Anna i bageriet". Kanske är hon en släkting till dig?

Bidra du med!

Finns det ett album hos någon äldre släkting? Be att få låna det för att skanna in bilderna. Se också till att du får med all information som finns om bilderna hos den nu levande släkten. Ladda sedan upp de äldre porträttfotografierna i Porträttfynd (www.rotter.se/faktabanken) och lägg in all information du har om vem bilden föreställer. Et voilà! – nu har du bevarat och tillgängliggjort både porträtten och kunskapen om din släkt för dig själv, andra släktforskare och nästkommande generationer.

Bli Porträttfynds-administratör

Sveriges Släktforskarförbund söker just nu en administratör för Porträttfynd. Arbetet handlar främst om att kontrollera och godkänna bilder och kommentarer. Arbetet tar uppskattningsvis en timme om dagen. Du bör ha grundläggande datorkunskaper och ett intresse för äldre porträtt.

Är du intresserad? Hör av dig till nina@genealogi.se för att veta mer om tjänsten.