produktnyheterMånga spännande böcker och andra produkter brukar släppas i samband med Släktforskardagarna, och årets mässa är inget undantag.

Om mindre än två veckor, den 26-27 augusti, är det dags för sensommarens höjdpunkt i Halmstad Arena! I Sveriges Släktforskarförbunds monter hittar du en rad spännande nyheter. Självfallet släpps de parallellt i Rötterbokhandeln för dig som inte har möjlighet att ta dig till Halmstad.

Följande finns att se fram emot:

Släktforska om Sjöfolk

"Släktforska om sjöfolk", handbok nummer 16 i Sveriges Släktforskarförbunds serie, är ett måste för dig som har sjömän och annat sjöfolk i släktleden. I boken som är skriven av Eva Johansson lär du dig allt om livet på sjön, liksom om hur du använder sjömanshusens arkiv och andra relaterade arkiv. Tack vare att de första svenska sjömanshusen inrättades redan 1748 finns massvis av spännande information att hitta.

Rotemannen 3

Äntligen är Rotemannen komplett med hela Stockholm! Alla som bodde i Stockholm under åren 1878-1926 finns med i denna databas - över 6,3 miljoner poster registrerade av Stockholms stadsarkiv under 40 års tid. På skivan finns även flera hundra illustrerade artiklar om verksamheter i huvudstaden. En självklar startpunkt i pusslandet för dig med stockholmska anor!

Svenskamerikaner&nbsp"- kända och okända

Omkring 1,5 miljoner svenskar utvandrade till Nordamerika under den stora emigrationen 1840-1930. I "Svenskamerikaner - kända och okända" av Ted Rosvall och Mikael Hoffsten möter du ett trettiotal emigranter och emigrantättlingar som utmärkt sig på olika sätt - som skådespelare, idrottare, politiker med mera. Förutom kortbiografier och fotografier innehåller häftet även en genealogisk bakgrund i tre generationer för samtliga huvudpersoner.

Släktforska med DNA - ny reviderad upplaga!

Allt fler använder DNA-tester för att verifiera sin pappersforskning, identifiera okända fäder, kartlägga släktskap långt bak i tider och mycket annat. Utvecklingen på området går snabbt. "Släktforska med DNA" av Peter Sjölund är en ständig bästsäljare i Rötterbokhandeln, och i denna nya upplaga av handboken har innehållet justerats, kompletterats och uppdaterats.


Erbjudande: Lagerrensning inför ny upplaga!

DNA omslag 2016 webbInför den kommande reviderade upplagan säljer vi ut våra sista exemplar av storsäljaren "Släktforska med DNA".

Nu: 125 kronor
Ordinarie pris: 265 kronor

Erbjudandet gäller så länge lagret räcker, dock längst till och med 25 augusti.

Köp boken här!

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button