Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Seriestart med emigrationen i fokus

byebye sverige svt

Bild: SVT

Tänk dig att du lämnat hembygden i Sverige för att få ett bättre liv i USA och så när du väl är där blir ingenting som du tänkt dig. Hur skulle det kännas att skriva hem med dåliga nyheter till alla dem som lyckönskat dig och som kanske hoppats på din hjälp? Och dysterkvistarna som hävdat att du aldrig kommer lyckas – hur skulle det kännas att ge dem vatten på sin kvarn? Nu på torsdag är det dags för "Bye bye Sverige", en ny SVT-serie i tre delar som tar sig an det personliga perspektivet på den stora utvandringen till USA.

I tv-serien ska Erik Haag och Lotta Lundgren utforska livet som emigranter tillsammans med Olof Wretling och Kakan Hermansson. Skrytande grannar, tristess, sjösjuka och mer eller mindre lyckade försök att bygga upp ett nytt liv på andra sidan Atlanten väntar programledarna.

Programserien har premiär nu på torsdag kl 20:00 i SVT1.

Emigrantforska du med

emigranpaketFör dig som nyligen upptäckt att du har emigranter i släktleden finns ett utmärkt bokpaket i Rötterbokhandeln. Eller varför inte ge bort paketet i julklapp till den som är nyfiken på att hitta sina emigrerade anor?

Läs mer om Emigrantpaketet i Rötterbokhandeln.