Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Digitalisera dina bilder utan skanner

Vill du bevara dina gamla porträttbilder digitalt och kanske lägga upp dem i Porträttfynd, men saknar skanner? Då kan du använda dig av din mobiltelefon i stället – numera finns nämligen riktigt bra fotoskanningsteknik att ladda ned som app till din mobiltelefon eller platta.

De fungerar som så att du fotar av bilden som rättas till och tvättas från reflektioner och använder du Googles skanner med ett Google-konto kopplat till din mobil tankas den automatiskt upp till molntjänsten Google Photos. Har du inte ett sådant konto sparas bilderna i din telefons kamerarulle. 

smartphone m skanner3

smartphone m skanner2

Tekniken har förstås sina brister – det gäller att vara hyfsat stadig på handen och det kan vara rätt tidsödande om det är många fotografier som ska digitaliseras. Men det är ett bra alternativ om man inte har en stationär skanner och när man till exempel är på resa och inte har möjlighet att låna hem ett fotografi.

smartphone m skannerDet finns en uppsjö av olika mobil-skanners och en av de enklare är den från Google Foto. Du hittar den här:

För andriod

För iOS-enheter