Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Ringamåla socken Årets Hembygdsbok

Blekinge ringmalaRingamåla – en blekingesocken med en rik kulturhistoria – har nyligen fått en klassisk sockenbok med rika beskrivningar och fina bilder.

Boken Ringamåla socken då – nu – sedan har nu dessutom utsetts till Årets Hembygdsbok av Sveriges Hembygdsförbund. Priset instiftades 2012 för att uppmärksamma den rika hembygdslitteraturen.

Skriftskatt för släktforskare

Ringamåla Hembygdsförening, som ligger bakom boken, är en av Blekinges hela 40 hembygdsföreningar. Varje år står bara Blekingeföreningarna för runt 30-talet skrifter. I hela landet ger 2000 hembygdsföreningar ut omkring 1 300 skrifter årligen.

Inte minst för släktforskare utgör de en fantastisk kunskapsskatt. På ett lättillgängligt och underhållande vis bidrar hembygdsböckerna med en inblick i anfädernas levnadsförhållanden genom sina historiska beskrivningar av lokalsamhällenas människor, miljöer och utveckling. Här finns ofta många intressanta fotografier och för den som har tur – kanske rentav ledtrådar till någon gammal släktgåta.

Du har väl upptäckt släktens hembygd?

Om inte – på Sveriges Hembygdsförbunds webbplats kan du hitta föreningarna som täcker upp just dina anors trakter.

Varför inte bli medlem i en hembygdsförening? – För en ofta blygsam medlemsavgift kan du få tillgång till unika handlingar, bildsamlingar och mycket lokal kunskap.