Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Nya tidningssidor i KB:s digitala tjänst

tidningar2Kungliga bibliotekets digitala tidningstjänst fortsätter att växa. Senaste tillskottet är äldre årgångar av fyra lokaltidningar: Nerikes allehanda, Norrköpings tidningar, Sundsvalls tidning och Östgöta-Correspondenten.

Åren det gäller är 1851-1895. Har du anor som levde på någon av orterna under den perioden är det bara att kasta dig in och söka – chansen att hitta något spännande är stor!

Målet för året: två miljoner

Rötter har regelbundet rapporterat om utvecklingen för tidningstjänsten, som i april i år räknade in en miljon upphovsrättsfria sidor.

Målet för 2017 har sedan dess kunnat flyttas uppåt och nu räknar man med att nästan två miljoner sidor från 60 olika tidningar ska vara fritt tillgängliga i slutet av året.

Här hittar du aktuell information om vilka tidningar och årgångar som ligger i pipeline för digitalisering. Gränsen för upphovsrätten dras av KB vid 115 år vilket innebär att det bara är sidor som är äldre än så som går att läsa hemifrån.

Tidningsupprop pågår

Sveriges Släktforskarförbund startade i våras ett upprop för en framflyttad gräns. Uppropet går fortfarande att skriva på här.