rotemannen2 webbOm precis en vecka lanseras Rotemannen 2 på Stockholms Stadsarkiv.

Rotemannen 2 är ett samarbete mellan Sveriges Släktforskarförbund och Stadsarkivet och vid lanseringen kommer Rötterbokhandeln finnas på plats och sälja den nya dvd-skivan till specialpris.

Om Rotemannen 2

Dvd-skivan innehåller 5,7 miljoner poster ur Rotemansarkivet mellan 1878 och 1926. Det är en hel miljon fler än på den tidigare versionen. I den nya versionen finns hela staden utom Vasastan och Bromma med. För två miljoner av posterna kan du även titta på skannade originalsidor, om du har en internetuppkoppling. Numera är skivan kompatibel med Mac-datorer.

Som grädde på moset finns beskrivningar av över hundra arkivförsamlingar, skolor, sjukhus, regementen, företag - där Rotemansarkivets människor satte sina avtryck.

Stadsdelarnas utveckling beskrivs i lite längre texter med bilder från de medverkande institutionerna, och med några högupplösta kartor.

Systemkrav är Windows XP eller senare, minst 1024x768 punkters upplösning. Programmet har anpassats för Mac med Wineskin och kräver minst OS X version 10.7.

Skivsläpp på Stadsarkivet

Välkommen till lanseringen av Rotemannen 2 på Stadsarkivet i Stockholm.

När? Torsdagen 28/5, klockan 18-20 (Stadsarkivet stänger kl 20.00).

Var? Stadsarkivet i Stockholm, Kungsklippan 6, T-Rådhuset eller T-Centralen. Hitta dit.

Stadsarkivet bjuder på fika och du kommer att ges möjligheten att ställa frågor till Stadsarkivets experter och få tips på hur du hittar dina släktingar med hjälp av skivan. Sveriges släktforskarförbunds bokhandel Rötterbokhandeln finns på plats och säljer skivan till specialpriset 300 kr.