I helgen är det Alla Helgons Dag-en högtid som får många av oss att besöka kyrkogårdar och avlidna släktingars gravar. Men vad vet du egentligen om din släkthistoria och hur mycket den har påverkat den du är idag?

-Det som har hänt i historien kan mycket väl vara en bidragande faktor till den du är idag. Historien blir ju lite mer intressant om det som skett har påverkat dig eller din familjs öde. Många livsöden går att hitta genom att söka i kyrkböckerna, säger Ann/Louise Paulsson, Ancestry.se.

En undersökning genomförd av SKOP på uppdrag av Ancestry.se visar att 57 procent av svenskarna anger att de är intresserade av släktforskning och 77 procent tycker att det är viktigt att känna till sin släkthistoria. Samtidigt talar bara en av tio med sin familj eller släkt om sin släkthistoria. Under helgen är det många familjer som samlas för att vallfärda till kyrkogården eller för att minnas sina nära. Det är ett bra tillfälle att ta reda på mer om släkten.

-Passa på och kika på dina släktingars gravstenar i helgen. Mitt tips är att dokumentera födelseår, dödsår och namn, för att skriva in uppgifterna direkt i vår iPhone/app eller gå hem och söka i våra databaser. Det är enklare att börja släktforska än många tror, säger Ann/Louise Paulsson.

Helgen till ära väljer Ancestry.se att öppna en av sina databaser för gratis sökning i de svenska kyrkböckerna. Samlingen "Sverige, kyrkböcker, 1500/1937" innehåller kyrkböcker för alla Sveriges län. Här finns husförhörslängder, församlingsböcker, födelseböcker, dödböcker, vigselböcker, in/ och utflyttningslängder samt kyrkliga räkenskaper. Sammanlagt mer än 19 miljoner digitala bilder från kyrkböckerna.

Läs mer på www.ancestry.se - klicka här!!